Montreal je slavil na krilih Larsa Ellerja, ki je zadel prvi gol na tekmi ter bil natančen tudi v tretji seriji kazenskih strelov z odločilnim zadetkom. Kyle Turris je nato naletel na zid v obliki vratarja Montreala Careyja Pricea. V prvih dveh serijah kazenskih strelov sta bila uspešna Aleks Galčenjuk za Montreal in Jakob Silfverberg za Ottawo.

"Želel sem si, da bi priložnost, ki mi je bila ponujena, spremenil v zmago za moštvo. Imel sem veliko odgovornost in nisem klonil pod pritiskom, zato sem v trem trenutku zelo srečen," je dejal Eller," ki je v rednem delu in podaljšku v okvir vrat gostujočega moštva sprožil sedem strelov od skupno 45 poskusov Montreala.

V Newarku so vragi iz New Jerseyja brez težav odpravili tekmece iz Philadelphie. Tekma je bila odločena že v prvi tretjini, ko so domači hokejisti trikrat zatresli mrežo letalcev. Najprej je gostujočega vratarja ukanil Patrik Elias, nato je Jakub Voraček izid poravnal, a sta sledila še uspešni akciji z goloma Adama Henriqueja in Ilje Kovalčuka. V drugi tretjini je vodstvo na 4:1 povišal Andrej Loktjonov, v zadnji tretjini pa je za drugi gol poskrbel Henrique za vodstvo 5:1. Scott Hartnell je izid postavil na 2:5, z golom, ki na razplet tekme ni več vplival.

Calgary je bil s 5:2 boljši od nekdanjega moštva Jana Muršaka Detroit Red Wings. Rdeča krila so sicer tekmo odprla z golom Niklasa Kromwalla, a si je Calgary že do konca prve tretjine zagotovil vodstvo z 2:1 (zadela sta Alex Tanguay in Jay Bouwmeester. V drugi tretjini je Valtteri Filppula poravnal izid na 2:2, nato pa je Calgary prevzel vajeti na tekmi v svoje roke. V razmaku manj kot petih minut so v tretji tretjini zadeli Lee Stempniak, Curtis Glencross in Blake Comeau.