Skank iz tiste štale, ki je bil menda izjemne kvalitete, pa ni zadovoljeval samo dravograjskih hašišarjev. »To bi bila res škoda,« je nekega dne pomislila Alenka, ko je v pepelniku pomečkala čik, in v svojo lično torbico pospravila nekaj najboljših vršičkov. »Bom jih nesla v Ljubljano za pokušnjo.« In so se zakadili še v Ljubljani. O imenih na tej točki žal ne moremo govoriti, a seanse so bile zelo plodovite. Ravno med rolanjem džojnta se je velikemu umu denimo utrnila ideja o palčkih iz tiste rdeče ljubljanske soseske, med drobljenjem vrha se je oni spomnil zombijev, med mlatenjem sladkarij po seansi pa je neki drugi Alenki padlo na misel, da bi otroke futrala z golobi.

Marsikdo na tej strani Alp, to je treba jasno povedati, podpira gojenje in uporabo konoplje. Čas je, da prenehamo živeti v srednjem veku ter da zakonodajo uskladimo z mednarodnimi konvencijami in slovensko ustavo, so zapisali v aktivni iniciativi, kjer se bojujejo za prepoznanje te rastlinice kot zdravilne in ne strupene substance. Marsikdo na tem svetu, gotovo pa nihče na tej strani Alp, si zdravstvene težave namreč lajša prav s pohanjem. Vraga, še Amerika, ta svetilnik v temi, pozna medicinsko konopljo, mi pa nočemo iz nje izdelovati niti vrvi. Gregor bi se tako lahko izgovarjal, da je želel Slovenijo popeljati v boljši jutri, razvitemu svetu nasproti, v čase, ko bomo racionalni namesto vraževerni. A Gregor je gojil skank. Za kadit. Da si zadet. In vidiš zombije.

»Nisem kriv, ta štala ni moja, tisti palček je bil,« naj bi ob prihodu policistov panično kričal njihov nekdanji kolega Gregor, s katerim so, mimogrede, marsikdaj kakega pihnili kar v skladišču. Njegova žena je nato s trojčki v naročju in solzami v očeh zajecljala v kamero: »Moj mož je dober človek.« Viri ob tem poročajo, da je zaseg štiristo opojnih rastlin naročila dolga roka Jankovića v zamrzovalniku, saj da je neki drugi Gregor kot pogoj, da z neko tretjo Alenko vstopi v peskovnik, postavil tudi dovolj esdeesovske pohice. Ko se bo torej pokadil dimček iz tiste pisarne na Gregorčičevi, bomo vedeli: Gotovi smo!