»Težko bi našli deželo na svetu, kjer si lahko dopoldne privoščiš smučanje na pravem snegu, popoldne pa plavanje v toplem morju. Raznolikost Slovenije je neverjetna; na sorazmerno majhni površini imamo vse, od toplic do Alp, od morja do krasa, od mogočnih gozdov in živopisnih planinskih travnikov do podzemnih jam, še vedno bistrih rek, slapov, jezer itd. Resno, s Slovenijo bi se lahko primerjala samo še Nova Zelandija, ampak je to že druga zgodba,« meni Tone Fornezzi - Tof, idejni vodja in scenarist multimedijskega projekta Simfonija za adrenalin.

Privlačen video projekt, v katerem se mlada novinarka Karmen Pust preizkusi v sedmih neponovljivih pustolovščinah, je namenjen vsem ljubiteljem narave, osnovno sporočilo pa temelji na lepotah Slovenije. »Prepričan sem, da je malo dežel na svetu, kjer si lahko brez večjega tveganja privoščiš uživanje v adrenalinskih športih. Sodobni turist danes ne zahteva več samo dobrega podnebja in lepe narave, ampak hoče več. Mi smo podali sedem idej: rafting, soteskanje (kanjoning), polet z jadralnim padalom, skok s padalom, potapljanje, kajak sit on top in varen polet s toplozračnim balonom,« je pojasnil sogovornik.

Karmen niso poslali v neznano

Vseh sedem adrenalinskih športov je Tof preizkusil na lastni koži, nekatere tudi večkrat. Ker se je zavedal nevarnosti, ki vselej prežijo ob takšnih podvigih, je za Karmen izbiral le najboljše med najboljšimi.

»In ker se je vse končalo brez najmanjše praske, lahko z olajšanjem dodam, da smo dobro izbrali. Vsem pilotom, vodnikom, potapljačem, spremljevalcem najlepša hvala. Pa tudi Karmen za zaupanje in obema snemalcema, Matjažu Arihu in Anžetu Furlanu. In seveda Mihu Kralju, ki je z glasbo in zvočnimi učinki naš projekt neverjetno nadgradil. Bili smo zelo skromna, a super ekipa!« je z videom, ki se ga zagotovo ne bodo sramovali niti najvišji turistični predstavniki naše dežele in ga bodo v prihodnje poslali na številne filmske festivale, zadovoljen Tof.