Slovenska reprezentanca je sinoči v Kuopiu zapustila precej boljši vtis kot na prvi tekmi skandinavske turneje, kjer je bil najboljši Peter Prevc na 18. mestu. Tokrat je bil na čelu slovenske zračne eskadrilje 24-letni Ljubljančan Jurij Tepeš, ki je v obeh skokih z zvrhano mero poguma tvegal do skrajnosti, kar mu je prineslo uvrstitev na končno osmo mesto, potem ko je v finalu pridobil tri mesta. Z uvrstitvijo med deseterico je prebrodil težave, v katere je zabredel na svetovnem prvenstvu v Predazzu. Točke so osvojili še Peter Prevc za 13., Robert Kranjec za 20. in Matjaž Pungertar za 27. mesto. Brez finala so ostali Andraž Pograjc (31.), Jaka Hvala (37.) in Anže Benedik (50.).

»Glede na to, kar se je dogajalo v Lahtiju, smo tokrat dosegli lep moštveni uspeh. Nismo roboti, zato seveda ne moreš biti na vsaki tekmi v ospredju. Jurij Tepeš je pogumno potegnil ekipo z uvrstitvijo med deseterico, ostali so nastopili solidno. Glede na to, kako sta nastopila na treningu in v kvalifikacijah, sem malce več pričakoval od Petra Prevca in Roberta Kranjca, vendar konkurenca je tako zgoščena, da odločajo malenkosti, tudi takšne, kakršne so bile tokrat vetrovne razmere nad hrbtiščem. Matjažu Pungertarju je uspel le en dober skok. Ko je Andraž Pograjc skočil 123 metrov, sem bil prepričan, da bo dovolj za uvrstitev v finale, pa je drugi nastop zgrešil za pičle pol točke, kar je še en dokaz izjemne izenačenosti. Jaka Hvala je drugič zapored ostal brez točk svetovnega pokala, ker ima težave med letom v zraku, zato je najboljša rešitev, da odide domov na trening in se pripravi za finale s poleti v Planici. Benedik je po dobrem skoku v poskusni seriji v veliki želji naredil napako,« je včerajšnji nastop ocenil selektor slovenske reprezentance Goran Janus.

Stoch je bil razred zase, saj je vodil že po prvi seriji. Po težavah s poškodbo med sezono je bil drugi Japonec Daiki Ito in tretji Nemec Severin Freund. Schlierenzauer je dokončno potrdil osvojitev drugega velikega kristalnega globusa po letu 2009, ki ga bo prejel po zadnji tekmi 24. marca v Planici. Do konca sezone se obeta hud boj v pokalu narodov, kjer Avstrijcem za vrat dihajo Norvežani in Nemci. Smučarji skakalci se bodo danes iz Kuopia s posebnim letalom preselili v Trondheim na Norveškem, kjer bodo jutri kvalifikacije za tretjo tekmo skandinavske turneje, ki bo v petek. Slovenski reprezentanci se bo na norveškem delu pridružil Anže Semenič. jo