Prireditev 12 ur rekorda Šmarne gore, ki je med tekači poznana po zelo dobri organizaciji pod taktirko odličnega slovenskega ultramaratonca Davida Kadunca in njegove soproge Andreje Bajec Kadunc, hkrati pa tudi po izvrstnem vzdušju, je po priljubljeni pohodniški poti Korenine potekala že peto leto in znova postregla s številnimi rekordi.

Nočnega podviga se je namreč udeležilo kar 81 prijavljenih tekačev iz vse Slovenije (na prvi izvedbi, leta 2009, se jih je zbralo devet). Poleg tega je Marjeta Gomilšak postavila nov ženski rekord, saj se je v dvanajstih urah na vrh Šmarne gore povzpela kar sedemnajstkrat. Drugo mesto je s šestnajstimi vzponi osvojila Manja Frece, tretja pa je bila Helena Fric Križanec, ki je zbrala štirinajst vzponov.

V moški konkurenci je David Kadunc na vrh Šmarne gore prišel kar dvaindvajsetkrat in tako izenačil lastni rekord, ki ga je postavil lani. Drugi najboljši dosežek je vknjižil Ivan Šavs z dvajsetimi vzponi, tretje mesto pa je z 19 vzponi pripadlo Aljoši Smolnikarju.

Ne smemo pozabiti na vrsto osebnih rekordov, ki so jih postavili tekači in tekačice, ki so na podelitvi na vrhu Šmarne gore že razmišljali o letu 2014 in si zadali nove cilje. Vsi rezultati so dostopni na spletni strani http://www.davidkadunc.si/12-ur-rekorda-smarne-gore.