"Potrebno se bo osredotočiti na smuk, superveleslalom in slalom. To ni malo, vendar imamo vmes tudi prost dan. Prepričan sem, da bo Mazejeva osvojila točke, ki ji manjkajo. Torej, kot sem dejal, program je smuk, superveleslalom in slalom, kjer se Mazejeva še bori za skupne zmage, nato pa naj v veleslalomu naredi, kar hoče," je pred finalom dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Tina Maze je v tej zimi že 22-krat prišla med prvo trojico in si trenutno po številu zmagovalnih stopničk prvo mesto deli z avstrijsko legendo Hermannom Maierjem, ki je rekord postavil v sezoni 1999/2000.

Zaključek sezone se bo jutri ob 11.30 začel z žensko smukaško tekmo, Mazejeva pa bo lovila svoje tretje stopničke v tej disciplini. V smukaškem seštevku svetovnega pokala le točko zaostaja za vodilno in poškodovano Američanko Lindsey Vonn.

Mazejeva je v tej zimi zmagala na desetih tekmah in lahko postane peta v zgodovini, ki bi v eni sezoni osvojila 11 ali več zmag. To je doslej uspelo Moser Pröllovi, Švicarki Vreni Schneider, Švedinji Anji Pärson in Američanki Lindsey Vonn. Slednja je to storila dvakrat, Schneiderjeva pa ima s 14 zmagami v sezoni 1988/89 največ prvih mest med vsemi v eni zimi.

Slovenija, Avstrija in ZDA imajo po 22 zmagovalnih stopničk med alpskimi smučarkami v tej sezoni, za Slovenijo je to zmogla zgolj ena smučarka, za ZDA in Avstrijo pa po sedem različnih tekmovalk. Mazejeva ima v karieri 60 uvrstitev med prvo trojico v svetovnem pokalu in bi se v primeru sredinega uspeha na 14. mestu večne lestvice izenačila s Švedinjo Pernillo Wiberg.