Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Bayern - Arsenal
1
Bavarci so že na prvi tekmi v Londonu pokazali, da so precej kvalitetnejši tekmec in predvsem bolj zreli za tako pomembne tekme. Glede na prednost s prve tekme domačim tokrat sicer ni treba igrati na vso moč, a ker je Bayern v tako dobri formi, se zdi, da bo Arsenal tudi tokrat dobil »porcijo« golov, najbrž pa Angleži že tako ali tako bolj razmišljajo o domačem prvenstvu kot o tej povratni tekmi, kjer imajo res minimalne možnosti za preobrat. Na Allianz Areni se obeta 1ka. (7/10)

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Admira - Salzburg
2
Admira zaseda zadnje mesto v ligi in je na poti med drugoligaše. Salzburg je sicer že pred časom izgubil stik z vodilno Austrio, zato mu možnost za osvojitev naslova prvaka počasi beži iz rok, a vseeno še ni vse odločeno. Po današnji zmagi se lahko Dunajčanom približa na 9 točk zaostanka in še goji upanje na preobrat v prvenstvu. Rdeči biki so v solidni formi, na zadnjih šestih tekmah so štirikrat zmagali in dvakrat remizirali, povsem drugačno pa je stanje pri Admiri, ki je na zadnjih šestih tekmah petkrat izgubila. Dvoboj Davida in Goljata se bo verjetno končal s pričakovano gostujočo zmago. (6/10)

Rokomet - Slovenija - 1.liga

Celje PL - Maribor
1
Celjani po osvojitvi slovenskega pokala in solidnih nastopih v ligi prvakov želijo zmagovito zaključiti sezono tudi v državnem prvenstvu. Drugi del začenjajo z domačo tekmo proti Mariboru, ki ima za seboj sicer zelo solidno sezono, a mu vseeno še nekaj manjka, da bi lahko prekrižal načrte najboljšim trem klubom v državi, vsaj v gosteh. (7/10)

Tenis - ATP - Indian Wells

Nadal R.-Gulbis E./+1,5/
2
Nadal se počasi vrača po dolgi odsotnosti, še vedno pa ni 100% pripravljen. Na roko mu je šla predaja tekmeca v drugem krogu, toda vseeno bo na trdi podlagi v Indian Wellsu težko prišel zelo daleč, ker se mu bo poznalo pomanjkanje težkih tekem, prav tako pa je to povsem nekaj drugega, kot igranje na pesku, kjer Španec blesti, tudi če igra »z levo roko«. Nadal je danes seveda favorit, a Latvijec Gulbis se prav gotovo ne bo predal v naprej. V zadnjem času igra v odlični formi, saj je prejšnji teden dobil turnir v ZDA, tudi v Indian Wellsu pa kaže dobre predstave, zato je vsekakor zmožen Špancu vzeti vsaj niz. (5/10)