Bolt je v kategoriji za najboljšega športnika ugnal slovita imena, kot so britanski zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Bradley Wiggins, argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi, britanski dolgoprogaš Mo Farah, prvak formule 1, Nemec Sebastian Vettel, in ameriški plavalec Michael Phelps. Slednji je dobil priznanje za izjemne dosežke, potem ko je na OI 2012 postal športnik z največ olimpijskimi kolajnami v zgodovini. Zdaj že upokojeni Phelps je v karieri zbral 22 olimpijskih odličij, od tega 18 zlatih. Bolt, ki se sicer prireditve ni udeležil, je prek holograma prisotnim sporočil, da bo zagotovo nastopil na OI 2016, ki jih bo gostil prav Rio de Janeiro.

Ennisova je v ženski konkurenci žirijo, ki jo sestavlja 46 športnih zvezdnikov, prepričala z olimpijskim zlatom v sedmeroboju. "To je preprosto neverjetno! Že to, da stojim tukaj pred vsemi temi izvrstnimi športnicami in športniki, je izjemno," je bila vzhičena Ennisova. Slednjo bi prihodnje leto kaj lahko nasledila slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki prevladuje in podira rekorde v tej smučarski sezoni.

Med letošnjimi kandidatkami so bile še ameriška atletinja Allyson Felix, njena rojakinja, plavalka Missy Franklin, jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn in ameriška teniška zvezdnica Serena Williams.

Evropska golfska ekipa pa si je priznanje za najboljšo ekipo prislužila z zmagoslavjem na Ryderjevem pokalu v Medinahu. Na tem tekmovanju je precej časa kazalo, da bodo Američani tisti, ki se bodo veselili, a so evropski igralci uprizorili izjemen preobrat. Kandidati za nagrado so bili še kitajska olimpijska namiznoteniška reprezentanca, košarkarji Miami Heata, moštvo formule 1 Red Bull, španska nogometna reprezentanca in ameriška košarkarska izbrana vrsta.