Za vse, ki jih zanima kultura

Kot je za Dnevnik.si povedala vodja kulturnega bazarja Nataša Bucik, je bazar namenjen vsem strokovnim delavcem, tako vzgojnim kot kulturnim in širše, pa tudi otrokom, mladim oz. vsem, ki jih zanima kultura.

Kot je še dodala, so različne delavnice v tem trenutku že popolnoma zasedene, je pa na voljo še nekaj otroških delavnic, prosta pa so tudi mesta za ogled filma Želvino osupljivo potovanje.

Predstavilo se bo prek dvesto ustanov

Na torkovem bazarju se bo tako predstavilo več kot dvesto kulturnih ustanov, pa tudi številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V obliki predavanj, delavnic, razprav, vodenih ogledov predstav, koncertov in razstav se bo zvrstilo skoraj 50 kulturno-vzgojnih dogodkov, v treh preddverjih Cankarjevega doma pa bodo izvedli več kot sto ustvarjalnih delavnic in nastopov.

O jutrišnjem bazarju smo pred dnevi pisali tudi v tiskani izdaji Dnevnika ...

Kot so na svoji spletni strani zapisali organizatorji dogodka, je kulturno-umetnostna vzgoja v zadnjih desetih letih pomembna tema v svetovnih, evropskih ter nacionalnih krogih, povezanih z vzgojo in izobraževanjem ter kulturo. »Različne študije kažejo, da lahko s kulturno-umetnostno vzgojo pomembno prispevamo k motivaciji in ustvarjalnosti otrok in mladine ter tako razvijamo temelje za ustvarjalno in produktivno družbo,« je zapisano na spletni strani kulturnega Bazarja.

Spregovoril bo tudi Evgen Bavčar

Na kulturnem bazarju bo o svobodi ljudi s posebnimi potrebami in njihovem vključevanju v ustvarjanje kulture predaval esejist, publicist, filozof in fotograf Evgen Bavčar. Na tej povezavi si lahko preberete intervju z njim iz današnje tiskane izdaje Dnevnika.

Več o programu kulturnega bazarja si lahko ogledate tukaj.