Đoković je zadnji dve leti končal na prvem mestu svetovne teniške lestvice, odlično pa je začel tudi letošnjo sezono, saj je zmagal na OP Avstralije in nedavno na turnirju v Dubaju. Te dni se mudi v ZDA, kjer igra na močnem turnirju v Indian Wellsu, tam pa je ameriškim novinarjem razkril tudi nekaj podrobnosti v povezavi s težkimi trenutki, v katerih se je lani znašla njegova družina.

»Zadnjih šest mesecev je bilo za našo družino zelo stresno obdobje, še posebej je trpel moj oče, ki je bil zelo blizu smrti. A zahvaljujoč podpori družine in svoji mentalni moči se je uspel izvleči in premagati težko bolezen. Mislim, da je bila odločilna njegova velika želja po življenju in preživljanju časa z družino,« je dejal najboljši teniški igralec na svetu.

Đoković ni želel točno razkriti, za katero bolezen je šlo, težave njegovega očeta pa so bile povezane s spodnjim delom hrbtenice. Srđan Đoković je dva meseca preživel v bolnišnici, en mesec pa nato še na rehabilitaciji. Kot je dejal Novak, sedaj lahko že hodi na krajše sprehode, a je še daleč od popolnega okrevanja.

Čeprav po rezultatih sodeč, vse skupaj na njegove igre ni preveč vplivalo, pa je srbski zvezdnik priznal, da so mu skrbi zaradi očetove bolezni pobrale kar precej moči. »V osebnem in profesionalnem življenju sem imel zaradi očetove bolezni veliko težkih trenutkov, s katerimi sem se moral soočiti, to pa mi je vzelo veliko energije in moči v fizičnem, mentalnem in emocionalnem smislu,« je zaključil Nole.