Čeprav v Pittsburghu ne morejo računati na poškodovanega zvezdnika Jevgenija Malkina, pa njegovi soigralci skrbijo, da so mreže tekmecev polne. Tokrat se je izkazal še en igralec iz zvezdniške zasedbe pingvinov, Sidney Crosby je namreč na tekmi z New York Islanders (6:1) zbral kar pet podaj. Le pri enem zadetku svoje ekipe ni bil udeležen, izkazal pa se je še Chris Kunitz s "hat-trickom". Crosby je s petimi podajami na eni tekmi izenačil svoj rekord kariere.

Potem ko so hokejisti Chicaga novo sezono začeli s serijo 24 tekem, na katerih so osvojili vsaj točko (trikrat so izgubili šele po podaljšku), pa se je ta niz končal z dvema zaporednima porazoma po rednem delu. Najprej jih je premagal Colorado, sinoči pa so morali priznati premoč še Edmontonu na domačem ledu. Za Chicago je bil usoden katastrofalen začetek tekme, saj so gostje po dveh zadetkih Sama Gagnerja, Mika Browna in Ryana Whitneyja že v 13. minuti vodili s 4:0. Pozneje so se sicer prebudili tudi domači, toda kljub petim golom v nadaljevanju, dvakrat je zadel Patrick Kane, poraza niso več mogli preprečiti.

Detroit je po kazenskih strelih izgubil z ekipo Columbus Blue Jackets. Slednja je sezono začela slabo, v zadnjih sedmih tekmah pa petkrat zmagala, tokrat sta dve točki zagotovila Ryan Johansen in Matt Calvert z zadetima kazenskima streloma. Kazenski streli so odločili tudi tekmo med New Jerseyjem in Winnipegom; Patrik Eliaš je bil edini uspešni izvajalec kazenskih strelov za domače.

Anaheim je St. Louis Blues premagal s 4:2, kar je bila za racmane 11. zaporedna zmaga na domačem terenu, s čimer so izenačili klubski rekord po številu domačih zmag. A zanjo so se morali potruditi, še na začetku zadnje tretjine so vodili gostje, nato pa sta stvari v svoje roke vzela Bobby Ryan, ki je izenačil, ter Corey Perry z zadnjima goloma na dvoboju.

Moštvo edinega slovenskega igralca v NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo v noči na torek igralo v domačem Staples centru, prvaki lige bodo gostili Calgary.