PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool-Tottenham (oba data gol?)
1 (=da)

Liverpool je v zadnjem času v dobri formi, ob zadnjih treh zaporednih zmagah pa je navdušil tudi z 12 doseženimi goli. Podobno dobro igra tudi Tottenham, ki že dolgo ne pozna poraza, prav tako pa na krilih izjemnega Balea praktično na vsaki tekmi doseže vsaj 2 gola. Po visoki zmagi proti Interju bodo Londončani tudi na Anfieldu iskali točke, ki bi jih obdržale visoko na lestvici in v boju za ligo prvakov, za kaj takega pa bo potrebno doseči tudi kak gol, kajti pri domačih je v izjemni formi Suarez, ki bo prav tako skoraj zagotovo prišel do kar nekaj priložnosti in kakšnega gola. (8/10)

Nogomet - Anglija - FA pokal

Manch Utd - Chelsea
1

Po bolečem porazu proti Realu bodo rdeči vragi rane poskušali zaceliti z zmago proti enemu največjih tekmecev zadnjih let, zmaga proti modrim pa na Old Traffordu vedno prav pride. Ferguson je odličen motivator in bo prav gotovo znal pripraviti svoje fante, da so izpad iz lige prvakov pustili za seboj in se osredotočili na pomembno tekmo v pokalu, na roke pa jim gre tudi dejstvo, da so tudi Londončani v precej vprašljivi formi. (6/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Olimpija-Maribor (oba data gol?)
1 (=da)

Večna rivala se bosta v kratkem času pomerila še tretjič. Tudi tokrat so v vlogi favorita Mariborčani, ki bodo v Stožicah verjetno prišli vsaj do točke, po nenadejanem domačem porazu v pokalu pa bodo dovolj motivirani, da bodo od začetka pritisnili proti vratom Olimpije in slej ko prej tudi zadeli. Domači so na obeh prejšnjih tekmah z Mariborom v zadnjih dneh dosegli po en zadetek in verjetno si bodo tudi tokrat uspeli priigrati nekaj priložnosti. Kar nekaj derbijev se je v zadnjih letih končalo z velikim številom zadetkov, tudi tokrat pa se zdi, da bi lahko bilo tako, saj nikomur ni treba ravno pretirano taktizirati. (6/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Palermo - Siena
1

Palermo preživlja težke čase, saj že 14 tekem ni okusil slasti zmage, zato se nikakor ne more otresti zadnjega mesta v serie a. Kljub temu je moštvo v zadnjem času pokazalo nek napredek in na zadnjih sedmih tekmah šestkrat remiziralo, s tem pa le ujelo priključek z moštvi, ki se še borijo za obstanek. Tokrat imajo Sicilijanci izjemno priložnost, da proti skromni Sieni končno zmagajo in se prebijejo na 18. mesto, za varnim 17. mestom, na katerem je Genoa, ki je tekmo tega kroga že izgubila, pa bi zaostajali le še dve točki. Lahko rečemo, da je to že odločilna tekma za Palermo, če še želi upati na obstanek med prvoligaši, motiva zato domačim ne bi smelo manjkati. (6/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Celta Vigo - Real Madrid
2

Real je v zadnjem času povsem spremenil potek sezone. Če je še pred dvema tednoma deloval precej izgubljen in nemotiviran, je po dveh zmagah nad Barcelono in po izločitvi Manchester Uniteda v ligi prvakov kar naenkrat spet velikan, ki se ga vsi bojijo. Mourinhu tokrat ni treba spočiti nosilcev igre, zato bo v Celti na igrišče poslal najboljšo zasedbo, ki bo želela zmagoviti niz nadaljevati tudi danes in ob boljšem vzdušju v moštvu lahko pričakujemo razigrani Real, ki bo verjetno domačim zabil nekaj golov in še poglobil njihove težave v boju za obstanek. (7/10)