Z zmago je Mazejeva prevzela tudi vodstvo v slalomskem seštevku svetovnega pokala, kjer ima pred zadnjim slalomom pred Shiffrinovo 7 točk prednosti, v Švico pa bo na finale odšla kot vodilna v vseh disciplinah razen v smuku, kjer pa ima minimalni zaostanek za poškodovano Američanko Lindsey Vonn in bi ji zgolj uvrstitev med dobitnice točk verjetno že prinesla skupno zmago. Tako je na Bavarskem konec tedna, kjer so ji zaigrali Zdravljico, tokrat tudi z besedilom, naredila nov velik korak k novemu rekordu; kot edina v zgodovini lahko tako med smučarji kot med smučarkami dobi vse seštevke posameznih disciplin.

Črnjanka je danes osvojila že 22. stopničke v sezoni in s tem izenačila rekord Avstrijca Hermanna Maierja, ki mu je to uspelo v sezoni 1999/2000.

"Hermann je eden izmed največjih. To, da sem izenačila njegov rekord, me je pustilo brez besed," je dejala Tina Maze.

Shiffrinova v drugo ni zdržala pritiska

Razplet po današnji prvi vožnji še ni kazal, da bi se lahko Korošica po predzadnjem slalomu sezone zavihtela na vrh skupnega seštevka, saj je Shiffrinova z desetinko prednosti pred Mazejevo vodila, ostale tekmovalke pa so zaostajale že skoraj sekundo. Toda Američanki v drugo nastop ni uspel najbolje in je nazadovala na tretje mesto, Tina pa je zmagala in tako pridobila 40 točk proti tekmici.

V skupnem seštevku ima slovenska šampionka štiri tekme pred koncem že neverjetnih 2254 točk; prejšnji rekord in 2000 točk Maierja je tako že krepko presežen. Drugouvrščena Nemka Maria Höfl Riesch je tokrat odstopila že na prvi progi in ostala pri 1065 točkah.

"Presenečena sem sama nad sabo, ker sem tako uspešna. V slalomu je težko držati formo, še posebej, če nastopaš v vseh disciplinah. Dobro smo trenirali v zadnjih dnevih; po dveh dnevih sem prišla do tako dobre forme, da sem lahko danes pokazala vse svoje znanje. Dobro izkušnjo imam tudi od lani, ko sem tu po vodstvu na prvi vožnji v drugi naredila napako. Tekmovališče mi zelo ustreza, vendar so se danes pogoji zaradi vremena zelo spreminjali in je bilo potrebno na drugi progi voziti zelo pametno, kar mi je uspelo," je dejala Mazejeva po drugi slalomski zmagi v sezoni in tretji v karieri.

V slovenskem taboru danes do točk ni uspelo priti drugima dvema tekmovalkama. Ana Bucik je končala na 42. mestu (+4,40), Katarina Lavtar pa je bila 44. (+5,07).

V Lenzerheide po vse globuse

Svetovni pokal se bo končal v finalom prihodnji teden v švicarskem Lenzerheideju. "Bolj gre proti koncu, težje je; težje je smučati zaradi utrujenosti. Živčnost je tudi prisotna. Boj v slalomu je nepredvidljiv in če ne tvegaš, se izkaže, da tak način smučanja ni dober. Vesela sem, da sem danes to naredila. Bo pa treba ostati zbran do konca. Potrditi bo treba vse znanje tudi prihodnji teden, ki bo najpomembnejši v sezoni, saj so vsi globusi na dosegu roke. Že v ponedeljek me čaka trening smuka in vse skupaj se odvija neverjetno hitro. Kot ponavadi menim, da mi bo najtežje v slalomu," je sklenila Mazejeva.