Za moštvo iz Kalifornije so zadeli Jeff Carter, Jake Muzzin, Trevor Lewis, Justin Williams, Kopitar in Colin Fraser. Za Calgary sta bila uspešna Mike Cammalleri in Alex Tanguay. Los Angeles in Calgary sta se srečala drugič v tej sezoni, prvo tekmo pa so s 3:1 dobili kralji.

Ponovno je bil ob učinkoviti domači obrambi zelo dober vratar Jonathan Quick, ki je zbral 17 obramb, na drugi strani pa je vratar gostov Miikka Kiprusoff že v prvi minuti skorajda dobil gol po strelu, ki ga je Mike Richards sprožil s sredine igrišča. Na svoji tretji tekmi po poškodbi kolena je po 6. decembru 2011 prvič prejel šest golov, ki so padli po 22 strelih domačih igralcev. Večino golov so domači zabili zaradi slabe obrambe gostov, toda strel, ki ga je iz zapestja za peti gol domačih v četrti minuti zadnje tretjine sprožil Kopitar, pa je bil tak, da bi ga skorajda moral zaustaviti. Zato ga je trener Bob Hartley po golu Fraserja zamenjal z Joeyem MacDonaldom.

»Za poraz ne krivim Kiprusoffa«

"Za poraz ne krivim Kiprusoffa, saj je bila večina strelov, ki so letela proti njegovim vratom, izjemnih. Plačali smo kazen za številne napake v obrambi," je dejal trener Calgaryja. Na drugi strani je imel Quick manj dela v večeru, v katerem so domači upokojili dres nekdanjega vratarja Kellyja Hrudeyja, ki je drugi v zgodovini ekipe po številu zmag.

Ekipa Tampa Bay Lightning je s 3:4 doma izgubila z moštvom Montreal Canadiens, najboljšim na vzhodnem delu lige, na katerem je druga ekipa Pittsburgh Penguins. Slednja je v Toronto premagala Maple Leafs po kazenskih strelih s 5:4. James Neal in zvezdnik Sidney Crosby sta bila uspešna v kazenskih strelih za četrto zaporedno zmago svojega moštva. Crosby je igral prvo tekmo v Torontu po več kot treh letih. "Vzdušje je bilo izjemno, zato mi je kar malo žal, da gledalci na koncu za izjemno kuliso, ki so jo ustvarili, niso bili nagrajeni," je domačim polaskal Crosby. Pred tednom dni je bil prav tako pomemben del ekipe, ki je gostovala v Kanadi in po podaljšku v tekmi, ki je bila prav tako polna akcij in zadetkov, premagala Montreal s 7:6.