Besedilo gre približno takole.

Naj se še tako trudimo z dobrim delom in dobrimi nameni, obstajajo v tem prostoru trdnjave, ki izničijo vse naše napore in prizadevanja. To so televizije. Te obvladuje naš nasprotnik do temeljev in nam minira vsak poizkus preboja na fronti javnega mnenja. Televizije so prežete s sovraštvom do vsega pozitivnega in iščejo obskurne podrobnosti z namenom, da se oblati naše gibanje. Zato je naša skupna naloga namenjena le enemu cilju. Tem uničevalcem pomladnega vetra za vselej zavezati usta in mošnjo.

Čeprav smo javni RTV SLO dobro prirezali finančne peruti, so tam še vedno posamezniki, ki jih temne sile uporabljajo kot svoje orodje. Prek odločnih mož v programskem svetu je potrebno dokazati, da je nacionalkino poročanje o perečih problemih naše družbe – nehumano obračunavanje v Mariboru, sovražni protesti v Ljubljani, prevratniki iz naših vrst – pristransko, ideološko pogojeno in finančno spodbujeno iz tujine. SK, JK in PPK naj na to opozarjajo na vsaki seji. Zahtevajo odgovornost in, če je potrebno, tudi glave. Po potrebi naj se še enkrat pred javnost postavijo načini, kako so bili posamezni akterji sprejeti na nacionalko, s kom so v družinskih ali prijateljskih odnosih. Ljudje morajo sprevideti, da so tam na okopih zagrizeni nasprotniki, ki brez distance sprejemajo vse, kar pride iz Murgelj, Magistrata ali Dražgoš.

Komercialno POP TV je potrebno razkrinkati tam, kjer so najbolj ranljivi. Pri denarju. Naj se angažira ves naš intelektualni potencial – pri tem jim morajo dati naši tiskani mediji absolutno neomejeno prostora – z namenom, da se pokaže zelo preprosta povezava med roparji v državnih podjetjih s posamezniki, ki si tam kupujejo drage avtomobile in jahte. Pritisniti je potrebno tudi na naše kadre znotraj hiše, da začnejo širiti resnico o bogatenju na račun davkoplačevalcev. Posebej pa na vse naše direktorje v podjetjih, ki tam oglašujejo. Ko jim bodo zaprli pipice, bodo tudi tuji lastniki komercialke sprevideli, da s takšno hujskaško politiko ne bodo več bogateli na račun zavedenih Slovencev. Tujci niso tako naivni kot naši sodržavljani.

Še bolj se je potrebno potruditi pri naši Planet TV. Ni bilo dovolj, da smo jo le podprli in potem tudi prodali, pomembneje je, da se ključni kadri tam zavedajo, da jim službe niso padle z neba. Da morajo nekaj tudi storiti za našo stvar. Naša naloga je, da jim dnevno dobavljamo še več obremenilnih dokumentov o naših nasprotnikih. Zato se naj v čim krajšem času pregledajo vse diplome, magisteriji, doktorati, transakcijski računi, trajniki, poročne listine in sklepi o dedovanjih.

Vemo, da naša borba ne bo lahka. Vemo pa tudi, da je pravična. Tudi sami bomo zato odločno posegli po instrumentih, ki so nam še na voljo. Na ključna mesta v elektrogospodarstvu bomo po hitrem postopku postavili zaupanja vredne ljudi. Ti bodo lahko v odločilnem trenutku potegnili potezo, ki bo prekinila nekaj deset let trajajočo sistematično zavajanje televizijskih gledalcev. Med šesto in enajsto uro zvečer bodo enostavno izključili elektriko. S tem se bo nehala že skoraj nehumana indoktrinacija po tv-zaslonih v najbolj gledanih terminih. Manj elektrike pomeni, da nas bo vedno več…