Zbiranje bo danes in v soboto potekalo v nakupovalnem središču Europark. Prihodnji teden, 15. in 16. marca, bodo sredstva za brezdomce zbirali v Planetu Tuš Maribor, 22. in 23. marca pa še v Mercator centru Tabor II. Po koncu akcije bodo zbrana sredstva podarili Zavetišču za brezdomce Maribor in Sprejemališču za brezdomce Maribor, so sporočili iz ŠOUM.

ŠOUM bo v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer bodo informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je po navedbah študentske organizacije vsako leto naletel na dober odziv mariborskih meščanov.

S projektom želijo pomagati socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetnem položaju, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. "Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem. Naša želja je približati humanitarnost širši množici, s tem zbrati čim več materialnih sredstev in tako brezdomcem omogočiti lažje vsakdanje življenje," so v sporočilu povzeli besede vodje projekta Matica Kirbiša.