Na februarski tekmi v Zvenigorodu je Krim suvereno prišel do zmage, saj je v drugem polčasu vodil že za sedem zadetkov.

Proti Rusinjam smo takrat sicer zmagale, vendar nismo prikazale najboljše igre. Prepričana sem, da imamo v igri še veliko rezerv, tako v obrambi kot v napadu. V Zvenigorodu smo bile igralke obeh ekip kar nekoliko živčne, saj je šlo za prvo tekmo v glavnem delu tekmovanja. V prvem polčasu se krimovke nismo najbolje ujele, v drugem pa je bila slika na igrišču povsem drugačna. Iz Rusije smo se vrnile z načrtovanim plenom – dvema točkama. To je bilo toliko pomembneje, ker je šlo za uvod v drugi del tekmovanja, poleg tega pa smo zelo pomembni točki osvojili na gostujočem igrišču.

Ali vas preseneča, da je Zvezda med osmimi ekipami v drugem delu lige prvakinj edina, ki na štirih tekmah še ni osvojila niti točke?

Čeprav je Zvezda na štirih tekmah štirikrat izgubila, je ni prav nihče nadigral. Na vseh dvobojih, tako pred domačimi gledalci kot na gostovanjih, je bila do 45., 50. minute v »egalu« z nasprotnicami, popustila je šele v končnici in ostala praznih rok. V naši skupini so vse štiri ekipe zelo dobre in vsaka lahko premaga vsako. Zato sem po eni strani presenečena, da Rusinje doslej niso osvojile niti točke, po drugi pa niti ne, saj gre za zelo izenačeno skupino, v kateri na vsaki tekmi odločajo malenkosti.

Največja nevarnost v Zvezdi je zagotovo ruska reprezentantka Ljudmila Postnova, z 52 zadetki prva strelka svoje ekipe in peta v celotni ligi prvakinj.

Zvezda ima zelo dobro ekipo, v kateri je tudi precej reprezentantk Rusije in drugih držav. Poznam jih tako s klubske kot reprezentančne ravni. Gre za ekipo, ki je nevarna z vseh igralnih položajev, zato se je nesmiselno osredotočiti samo na eno igralko. Seveda pa je res, da je Postnova najboljši Zvezdin šuter in najbolj nevarna za nasprotnikova vrata, zato ji ne smemo dovoliti, da se razigra.

Za Rusinje bo nedeljska tekma v Stožicah zgolj prestižnega pomena.

To, da je ruska ekipa izgubila že vse možnosti za uvrstitev v polfinale, sočasno pomeni, da bo lahko igrala povsem sproščeno ter brez pritiska in rezultatske obremenitve. Igrati bomo morale tako dobro, kot smo doslej, ali pa še celo bolje, če želimo osvojiti nov par točk. Zmaga iz Zvenigoroda v nedeljo ne bo igrala nobene vloge, kajti treba jo bo potrditi še v Stožicah. Proti Rusinjam bomo seveda šli na glavo, kajti nedeljski točki sta za nas zelo pomembni.

Toda v Stožicah je Krim brez dvoma absolutni favorit proti Zvezdi.

Zvezda sicer prihaja v Ljubljano brez točk, a po drugi strani tudi brez bele zastave. Zelo dobro treniramo, kar se posledično vidi tudi na tekmah. Naša forma se dviguje, igro pa smo izboljšali tako v obrambi kot v napadu. Res je, da pogosto popustimo, ko si priigramo nekaj zadetkov prednosti, a takšen je šport. To smo pač ženske (smeh). Verjetno se preveč sprostimo in razmišljamo o tem, da je tekma že dobljena. Ampak tekme je konec šele, ko se oglasi sirena.

Že dan pred Krimovo tekmo bosta igrala Ferencvaroš in Oltchim, Madžarke pa so že v gosteh presenetile Romunke (23:22).

Upam, da bodo Madžarke zmagale, ker bi s tem tudi nam na široko odprle vrata polfinala lige prvakinj. Če Ferencvaroš osvoji vsaj točko proti Oltchimu, mi pa premagamo Zvezdo, bosta že pred zadnjim krogom, ko gostujemo v Romuniji, znana oba polfinalista iz naše skupine. Madžarski klub ima odlično igralsko zasedbo in igra zelo dobro, poleg tega pa ima tudi bučno podporo svojih navijačev na tribunah. Vzdušje v njihovi dvorani je zares vroče, glede na številne težave, s katerimi se ubada Oltchim, pa dajem prednost Ferencvarošu.

V skupini 1 si je Györ že dva kroga pred koncem zagotovil prvo mesto, drugi polfinalist pa bo verjetno Larvik. Kdo bi vam v polfinalu bolj ustrezal – Madžarke ali Norvežanke?

Moram priznati, da tako daleč naprej še nisem razmišljala. V mojih mislih je trenutno samo Zvezda, kajti le z zmago proti njej lahko začnemo resno razmišljati o napredovanju v polfinale. Seveda je jasno, da bomo dali vse od sebe, da bi osvojili prvo mesto v skupini in se nato pomerili z drugouvrščeno ekipo iz skupine ena.

Na zadnjem treningu dan pred prvo tekmo s Ferencvarošem v gosteh ste se poškodovali in niste mogli pomagati soigralkam, ki so izgubile s 26:30, na povratni v Ljubljani pa ste spet prispevali velik delež k zmagi z 31:25.

Kar zadeva mojo formo, ta za zdaj še ni vrhunska, poškodba gležnja tik pred tekmo s Ferencvarošem pa me na srečo ni vrgla iz tira. Zelo veliko mi pomagajo soigralke, ki igrajo odlično v obrambi, zato je tudi moje delo med vratnicama lažje. O številu svojih obramb pred tekmo nikoli ne razmišljam. Tudi če jih zberem le pet, Krim pa zmaga, sem zadovoljna.