Koper.Mestna občina Koper naj bi najkasneje naslednji teden objavila razpis za postavitev konstrukcije nad bazenom v Žusterni oziroma razpis za izbiro najugodnejšega izvajalca, ki bi v najkrajšem možnem času začel dela. Vmes pa je občina pred dnevi objavila obvestilo o oddaji naročila po postopku zbiranja ponudb za izdelavo projektne dokumentacije, so sporočili s koprske občine. Kdaj naj bi dela torej stekla, še ni znano, na občini pa kljub temu zatrjujejo, da naj bi bila rekonstrukcija končana najkasneje do septembra.

»Nas žal nihče nič ne obvešča. Glede na to, da bodo dela stekla šele čez nekaj časa, pa obžalujem, da koprska občina kljub našim prošnjam lani jeseni bazena ni pokrila z balonom in nam je tako onemogočila uporabo bazena,« pravi Alenka Šarkanj, predsednica Plavalnega kluba Koper, kjer plavanje trenira okoli 350 otrok. Ti zdaj trenirajo v bazenih na Debelem rtiču ali v Aquaparku v Žusterni, kjer pa pogoji za treninge niso dobri. »Voda je pretopla, nimamo obračališč, proge niso optimalne, poleg tega pa se moramo prilagajati preostalim gostom,« našteva Šarkanjova, ki upa, da se slabši pogoji dela ne bodo pretirano poznali na rezultatih njihovih plavalcev. Glede na pojasnila iz koprske občine pa plavalci, vaterpolisti, triatlonci in preostala društva bazena ne bodo mogli uporabljati niti spomladi in poleti, saj naj bi ravno takrat obnavljali bazensko školjko.

»Srčno upamo, da bo bazen res na voljo vsaj od jeseni, saj nam vožnje na Debeli rtič predstavljajo dodatne stroške,« še pravi Šarkanjova. Na koprski občini so nam še pojasnili, da bo poleti plaža v Žusterni obratovala nemoteno, saj v tej fazi ne bodo obnavljali celotne plaže, ampak le neposredni del površine ob bazenskem kompleksu. »O vrednosti del je zdaj še prezgodaj govoriti, točni zneski bodo znani po javnem odpiranju ponudb, ki bodo prispele na javni razpis za izbiro najugodnejšega izvajalca,« so še dodali na koprski občini.