Vrstni red vodilnih znamk na lestvici ni le zgolj naključje opravljene raziskave, podobne projekcije so pokazale tudi druge nedavno opravljene komercialne raziskave, so danes sporočili iz Društva potrošnikov si.Brand.

Znanih 40 najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk v Sloveniji

Po ugotovitvah odbora za projekte pri društvu se je prvič zgodilo, da so se na prvih pet mest uvrstile le blagovne znamke v lasti tujih gospodarskih družb. Prva domača blagovna znamka, in sicer Mercator, je šele na šestem mestu.

Na lestvici si.Brand TOP50 2012 zasledimo največ znamk iz prehrambene industrije, sledijo znamke proizvajalcev raznih pijač, zabavne elektronike, kozmetike, športnih izdelkov, znamke za dom in gospodinjstva, trgovske znamke in celo znamke s področja farmacije, zavarovalništva, avtomobilske industrije, prometa in interneta.

Raziskava Trusted Brand 2013: Največ zaupanja v gasilce, najmanj v politike

Raziskava je potekala med potrošniki od 25. februarja do 10. decembra 2012. Sodelovalo je 1084 oseb iz vse Slovenije v petih starostnih skupinah med 15 in 65 leti.

Znamke, uvrščene na lestvici si.Brand TOP50 2012, prejmejo ekskluzivno pravico do enoletne brezplačne uporabe in komunikacije znaka si.Brand 2013.