Pokal Vitranc je v slovenskem prostoru prisoten že od daljnega leta 1961 in na prste ene roke je mogoče prešteti, kolikokrat so Kranjskogorčani morali odpovedati tekme. Doslej so morali na tekmovalni progi v Podkorenu odpovedati zgolj pet tekem svetovnega pokala. Generalni sekretar izvršnega odbora organizacijskega komiteja pokala Vitranc Srečko Medven kljub otoplitvi ostaja optimističen ter napoveduje, da bodo naredili prav vse, kar je v njihovi moči, da bodo tekmovanje izpeljali na najvišji možni ravni, kot jim je uspevalo v letih poprej.

"Imam dobre občutke. Vremenska napoved sicer ni najboljša, obeta se nam nestabilno vreme, vendar pa, če ne bo hujšega dežja oziroma nalivov, napovedujejo se nam rahle padavine in temperature nekoliko nad lediščem, bo kar v redu. Vse je odvisno od tega, kako se bo vreme razvijalo naprej. Pripravljeni smo na vse možne scenarije, imamo vse, kar potrebujemo, za zdaj tekma ni ogrožena. Tekmovalna proga trenutno 'počiva'. Danes smo naredili teste, v petek pa se bomo odločali naprej o dodatni preparaciji snežne podlage, da bo kljub otoplitvi zdržala vse tekmovalce na sobotnem veleslalomu, s soljo ter vodo," je dejal Medven. Na progi je sicer bilo še pred enim tednom več kot meter snega.

Zaradi otoplitve in dežja so se organizatorji v dogovoru z direktorjem svetovnega pokala Güntherjem Hujaro odločili odpovedati petkov trening oziroma prosto smučanje na tekmovalni strmini. Gostoljubni Gorenjci so se sicer tokrat odločili za prav posebno akcijo. Vsem tistim, ki bodo na prizorišče sobotnega veleslaloma in nedeljskega slaloma prispeli s slovensko zastavo, dimenzij vsaj 60x100 cm, obljubljajo prost vstop.

Kranjskogorski moški tekmi in ženski tekmi svetovnega pokala v nemškem Ofterschwangu ob koncu tedna bodo zadnje preizkušnje pred sklepnim dejanjem sezone, finalom svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju od 11. do 17. marca.