Stečajni upravitelj CPL Veljko Jan je danes 264 delavcem vročil odpovedi zaposlitve. 39 delavcem v vzdrževanju bo sedaj zaradi nekaterih nedokončanih del ponudil delo za določen čas. Zaposlitve mora sicer odobriti sodišče.

Nekateri izmed delavcev - družba jim dolguje med drugim zadnje štiri plače - so izrazili dvom, da bodo svoje terjatve dobili poplačane. Delavci se bodo po preteku 15-dnevnega odpovednega roka lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in po prijavi terjatev v stečaju uveljavljali izplačilo iz jamstvenega sklada.

Varnostna služba v CPL je danes zjutraj obvestila policijo, da je nekdo v sredo popoldne vdrl v poslovne prostore družbe, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Policisti so ugotovili, da je bilo ukradenih več listin o prenehanju zaposlitve delavcev, in osumljenca pridržali. Po informacijah POP TV naj bi šlo za Jerneja Gostišo.

Policija podatke še zbira, ima pa dogodek znake kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, so še sporočili.

»Očitno nekaterim ni všeč, da se stečajni postopek nadaljuje,« je dogodek novinarjem komentiral Jan. Dodal je, da pa morajo stvari delati po zakonu. Kljub temu, da je do dogodka prišlo, so večino dela glede odločb o prenehanju pogodb o zaposlitvi opravili, je dodal.

Po informacijah časnika Finance pa naj bi že minuli teden tik pred prihodom stečajnega upravitelja v podjetje neznanci uničili več poslovne dokumentacije in skušali iz računalniškega strežnika izbrisati del podatkov. Kar naj bi se pri tem zapletlo, naj bi v podjetju izklopili elektriko in internetno povezavo.

Jan je v sredo, dan po uvedbi stečaja, povedal, da v prostorih ni bilo elektrike in tako ni mogel dostopati do podatkov.

Glede CPL sicer ločeno od današnjega dogodka že nekaj časa intenzivno poteka predkazenski postopek, so danes povedali na kriminalistični policiji. Drugih podatkov oz. podrobnosti iz preiskave zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka niso posredovali.