Dokumenti razkrivajo podatke o nekom, ki naj bi bil tesen prijatelj zvezdnice in naj bi imel zasebne informacije, s katerimi je Whitney skušal izsiljevati za 250,000 dolarjev. Ta oseba naj bi grozila, da bo dala informacije v javnost, razen če ji bo pevka plačala za molk. V zvezi z izsiljevanjem so Whitney Houston zaslišali v pisarni FBI-ja v New Yerseyju, vendar pa ti zapisi niso javni. FBI je sicer odkrila, da se ni zgodil noben prekršek in da ni dokazov o kriminalnih grožnjah v pismih oboževalcev.

Nora ljubezenska pisma oboževalca

Med dokumenti so tudi pisma oboževalca iz Vermonta, ki je zvezdnici, ki je bila v tistem obdobju na vrhuncu svoje kariere, svojo ljubezen izkazal v več kot 70 pismih. Ta pisma so bila poslana v obdobju sedemnajstih mesecev. V enem od pisem je pisalo: »Skušal sem ignorirati svoja čustva do nje, toda po petih mesecih sem moral nekaj ukreniti. Začel sem pisati pisma.« V istem pismu je tudi zapisano, da načrtuje, da ji bo ljubezen izkazal javno, preko tiska, hkrati pa je ves čas poudarjal, da se boji, da bi s tem škodil njenemu ugledu. Zapisal je: »Strah me je, da bom naredil kar norega ali neumnega. Zaradi nore ideje lahko koga poškodujem in verjetno se norosti te ideje sploh ne bom zavedal, dokler ne bom tega storil.«

Grožnje niso bile fizične

Zvezdnica je pisma in kasete s posnetki iz Nizozemske prejemala leta 1999 in ker se ji je vse skupaj zdelo kot grožnja, jih je predala FBI v preiskavo. FBI je ugotovil, da zaljubljeni oboževalec ni kršil nobenih zakonov in da Houstonovi ni grozil fizično. Dokumente so v javnost dali zaradi zahteve akta svobodnega pretoka informacij, vendar niso vsebovali nikakršnih zasebnih informacij o pevkinem življenju.