PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Anži - Newcastle
1

Ambiciozni Anži je letos trdno odločen priti do kakšne lovorike. Po dveh tretjinah ruskega prvenstva na drugem mestu za ovratnik diha vodilnemu CSKA, zelo dobro formo pa že vso sezono kaže tudi v evropski ligi, kjer je eden od favoritov za končno slavje. Rusi so predvsem pozimi na svojem igrišču zelo zahteven nasprotnik, kar bo po dolgem potovanju občutil tudi Newcastle, ki pa z mislimi verjetno ni ravno povsem pri tekmi evropske lige, saj mu v domačem prvenstvu letos ne gre vse po načrtih in se le s težavo drži nad mesti, ki vodijo v drugo ligo. Za to ima največ zaslug porazna forma na gostovanjih, saj so srake na 14 tekmah v gosteh iztržile le eno zmago, kar osemkrat pa so izgubile. To je zelo slaba napoved pred današnjo tekmo z motiviranimi Rusi. (8/10)

Nogomet - Evropska liga

Stuttgart - Lazio (oba data gol?)
1 (=da)

Stuttgart igra precej povprečno sezono, zato je v tem dvoboju favorit za napredovanje Lazio, a pri Italijanih nikoli ne veš, kako resno se bodo lotili tekem v evropski ligi. No, Rimljani so letos v tem tekmovanju prikazali nekaj zelo solidnih predstav, nazadnje pa so izločili ravno nemški klub, Borussio M. Takrat so na gostovanju na prvi tekmi iztržili izid 3:3, z vsaj enim doseženim golom in remijem pa bi se verjetno zadovoljili tudi danes. Stuttgart je v bundesligi letos precej neprepričljiv v obrambi, saj je na 24 tekmah prejel že 42 golov, nič kaj dosti boljše pa ni niti v evropski ligi, kjer je doma mrežo ohranil nedotaknjeno le dvakrat, proti povprečnima moskovskemu Dinamu in Koebenhavnu. (7/10)

Hokej – NHL

LA Kings – Dallas Stars
1

Kralji so v zadnjem času v odlični formi, saj so dobili 8 od zadnjih 10 tekem, kar jih tudi na lestvici dviguje vse višje. Tokrat Kopitarja in soigralce čaka nova pomembna tekma proti neposrednemu tekmecu iz zahodne konference, ki za njimi zaostaja le dve točki. Kings so v svoji dvorani letos na devetih tekmah kar sedemkrat slavili že po rednem delu, ob dobri formi pa bi morali to odlično statistiko danes še izboljšati. (6/10)

Košarka – NBA

Denver – LA Clippers
1

Denver je precej neopazno letos ena najboljših ekip v ligi, v zahodni konferenci pa se trenutno bori za četrto mesto. Odlično mu gre predvsem v njegovi dvorani, kjer je na 29 tekmah do sedaj izgubil le trikrat, s čimer je ob San Antoniu in Miamiju najboljša domača ekipa. Tokrat na obisk prihajajo neugodni Clippers, ki so na lestvici tri zmage pred Denverjem, glede na že omenjeno prednost domačega parketa in zelo dobro formo Denverja (zmaga na zadnjih šestih tekmah) pa bi se ta prednost danes utegnila stopiti le na dve zmagi. (5/10)