Zdaj je vse obrnjeno na glavo. Zdaj naj bi plonkala najbolj sposobna in pridna piflarka, ki ima visoko izobrazbo in še magisterij? Pa ne samo ona: plonkajo kar vsi po vrsti, da so le v parlamentu. Oni pošlje na »tiho vajo« kar namestnika, zopet drugemu diplomo s škarjami razstavijo na prafaktorje, ena od teh piflark pa se sploh ni dosti ukvarjala s šolskimi klopmi in njih tegobami in je dobesedno plonkala spričevala serijsko. Zdaj pa je med plonkarice uvrščena tista, ki naj bi vsem nam vladala. In lotili so se je tam, kjer so plonkarice šibke. Kajti znano je, da so plonkarice po zaslugi kratkih kril potisnile plonkce za rob nogavic in kdo upa tja kukati? Dvom me začne razjedati, priznam. Kaj če torej kratko krilo ni bilo v parlamentu razkrinkano po naključju?

Pa seveda vse skupaj predstavlja gnusno laž, ki jo je prva predsednica kake naše (ali vaše, po želji) vlade hitro ovrgla. Zaprla je usta vsem, ki so iskali plonkec tam, kjer navadno deluje domišljija. Ovrgla je vse razčlenitve in z enim samim ukrepom dokazala svojo plonkarsko nedolžnost. Oblekla je hlače. No, kje je zdaj plonkec s koalicijo, slabo banko in vsem ostalim? Kapo dol oziroma krilo dol in hlače gor.

Obstaja še en hud in dokončen dokaz, da prihodnja šefica naše deželice ni plonkarica. Je namreč prava, slovenska, pridna zaposlena ženska. In kam gre zaposlena ženska, ko zmanjka časa, idej in sestavin za kosilo, ki ga (četudi neporočeni) mož zahteva? K zamrzovalniku. Tako je ravnala tudi ona. Kdor zna dobro uporabljati z(a)mrznjeno, nikoli ne plonka in je še manj v zadregi. Mislite, da z(a)mrznjeno ničesar ne sporoča!? Pa še brez tistih (desnih) bakterij in bacilov je, takoj pripravljeno za rešitve, ki so dobre za vse nas, ko nam jih skuhajo nesojene plonkarice! Z(a)mrznjeno je preprosto tam, da pomaga.

Se vam je tole zdelo znano? Priznam. Ste našli necitirane citate in nenavedene vire? Priznam. Zadeva je preplonkana. Od prve do zadnje vrstice, vse. Namenoma. Kdor je v rosni mladosti postal pravi plonkar, seveda zna. Kdor ni obvladal, se uči v parlamentu, kjer so to pripeljali do mojstrstva. Ponujam jasno (datum resda ni naveden) zagotovilo, da sem tako nepreklicno odstopil, ko me bo kdo pravnomočno razkril. Seveda pa ob tem dodajam, da nisem amater, ki ga dobijo pri prvem izpitu iz nemščine, spričevalu srednje šole, diplomi fakultete ali magisteriju…