O lovljenju idealne teže.

Sem tam, kjer želim. Upam, da bo tako ostalo, saj sem prenehal s fizičnimi stresi. Zdaj pilimo zgolj še eksplozivnost, natančnost in lovimo idealno težo. Tudi to zahteva svoje delo, a minimalno v primerjavi s tem, kar je bilo prej.

O pripravah v Magdeburgu.

Bile so izjemne. Skozi celotno pripravljalno obdobje sem šel brez večjih zapletov. Iz treninga v trening je bil viden napredek, zato sva s trenerjem prišla do zaključka, da so bile to najkakovostnejše priprave do zdaj. Vse se je ujelo – glava, psiha, razum in še malo fantazije.

O nasprotniku Keithu Thurmanu.

Zelo nehvaležno je govoriti o tekmecih. To se bo videlo po prvi minuti in prvi rundi. Verjamem, da imava oba enak cilj, a prisotna mora biti tudi športna sreča. Odločale bodo želja po zmagi, delavnost in požrtvovalnost. Verjamem, da vse to imam in še več. Nočem biti aroganten, toda odločil sem se, da me 9. marca noben Zemljan ne more premagati. Niti Chuck Norris.

O tem, da Thurman še nikoli ni boksal vseh rund, saj je zmagoval predčasno.

Ta jo lahko tako njegova kot tudi moja prednost. Kilometrina je na moji strani, saj sem navajen dolgih borb. Na drugi strani je njegova prednost mladost in želja, toda moja želja ni nič manjša. Verjamem, da bodo zacvetele prav moje izkušnje.

O tem, ali iskati hiter konec ali iti do konca vseh rund.

Oba veva, da edino, kar nama stoodstotno zagotavlja naslov prvaka, je predčasna zmaga. Seveda bom izredno vesel tudi zmage po točkah. Verjamem, da bom zmagal ne glede na razplet borbe.

O taktiki, da bi tekmeca počasi utrudil.

V poštev pride predvsem taktika za zmago. V ospredje bom porinil svojo dobro kondicijsko pripravo in izkušnje. Za uspeh moraš biti slep, gluh ter iti čez tekmeca. V tem dvoboju ni prostora za emocije in popuščanje.

O prilagajanju treninga na časovno razliko v New Yorku.

Tega nismo počeli. Verjamem, da se bomo hitro prilagodili novim razmeram. V ameriškem klubu, ki bo priredil dvoboj, je velika gneča, saj hočejo trenirati tudi drugi fantje, ki bodo na sporedu tisti dan. Moja glava mora izključiti vse zunanje vplive.

O pomembnosti zmage, ki prinaša še en dvoboj v ZDA.

O tem ne razmišljam. Ostajam na trdnih tleh, saj vem, da moram najprej zmagati ta dvoboj, ki pa mi odpira vrata v neskončnost. Vse mi lahko prinese in vse lahko odnese.

O tem, da dolgo ni boksal na tekmi.

Glede na moja leta, izkušnje in status to nima vpliva, saj sem ves čas dobro treniral. Ne razmišljam o pomanjkljivostih.

O New Yorku.

Amerika je raj boksa, še posebno Las Vegas in New York. Hvaležen sem za to priložnost. Še enkrat se je potrdilo, da je delo vedno nagrajeno.

O menedžerju Donu Kingu.

Vsak od naju je šel v svojo smer, a brez negativne klime. Dvoboja mi ni uredil, toda problemov ni bilo. Ravno Don King me je izstrelil v realno dogajanje boksa. Zanimanje zame se je hitro povečalo, sam pa sem delnice pravilno naložil.