"Zavec se je boril s svetovnimi prvaki in je tudi sam nekdanji svetovni prvak. Star je 36 let in ve, da če želi spet postati prvak, mora to storiti sedaj," je dejal 24-letni boksar, ki v svoji poklicni karieri še ni doživel poraza. Od 19 zmag jih je 18 dosegel z nokavtom, prav toliko kot veliko bolj izkušeni Zavec, ki pa je poleg 32 zmag doslej doživel tudi dva poraza.

Thurman bi Zavca rad premagal hitreje, kot ga je leta 2011 v Mississippiju v prekinjenem dvoboju zaradi Zavčeve poškodbe očesa Andre Berto, vendar se zaveda, da ne bo enostavno. "Berto ga ni spravil na tla. Mislim, da ga doslej ni še nihče. Ima dobro čeljust. Bomo videli kaj bo," je dejal Thurman in zagotovil, da je tudi sam odporen, čeprav doslej še ni bil "tepen".

Newyorška izkušnja bo za oba boksarja nova. "New York je boksarska prestolnica, v katero moram še stopiti," je dejal Thurman, ki prihaja s Floride, boksati pa je začel v starosti sedmih let. Sčasoma se ga je prijel naziv "one time" (enkrat). Sposodil si ga je od očeta, ki je v prijateljskih dvobojih polagal znance na tla z le enim udarcem v prsi.

Thurman in Zavec se bosta pomerila v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo po slovenskem času. V dvorani Barclays Center v Brookylnu, ki sprejme 19.000 gledalcev, se bo boksarski praznik začel že v soboto ob 23. uri zvečer po slovenskem času. Predvidenih je skupaj deset dvobojev. Od tega si dva delita naziv glavnega dogodka večera in bosta potekala v 12 rundah.

To je dvoboj med Zavcem in Thurmanom v velterski kategoriji po različici WBO za naslov izzivalca svetovnemu prvaku Timu Bradleyju, za tem pa se bosta na koncu za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji pomerila Američana Bernard Hopkins in Tavoris Cloud. Televizija HBO bo s prenosom začela ob 3.30 v nedeljo zjutraj po slovenskem času.