Prevc je srebrno in bronasto kolajno dolgo časa skrival v žepu, ker sta tam najbolj varni. »Še vedno zbiram vtise, skušam uživati, predvsem pa sem spoznal, da v skokih v hlastanju za stopničkami ni mogoče iti z glavo skozi zid. Za skandinavsko turnejo nimam nobenih ciljev. Upam le, da bom sedanjo dobro formo zadržal do finala v Planici,« je v svojem slogu menil Peter Prevc.

Selektor skakalne reprezentance Goran Janus, ki je včerajšnje prosto dopoldne preživel v družbi hčerk dvojčic, pravi, da so zanj večji napor obveznosti po vsaki uvrstitvi na stopničke kot pa vodenje ekipe skozi stresne zračne bitke na kar 39 tekmah v letošnji zimi. »Čestitke vsej ekipi. Dve kolajni sta več, kot smo upali. Prevc je dvakrat potegnil šampionsko. Če preostali trije, Kranjec, Tepeš in Hvala, skozi sezono ne bili na tako visoki ravni, bi težko dosegli nivo, iz katerega smo v Predazzu napadli kolajno,« je Goran Janus slavo za uspeh porazdelil na vso ekipo.

Smučarska tekačica Katja Višnar kar cveti po dosežkih kariere v sprintu. Na tekmi sezone je končno realizirala visoko raven pripravljenosti, ki jo je kazala že skozi vso sezono. »Takoj po tekmi v sprintu sem bila zelo vesela četrtega mesta, ki je bilo zame enako zmagi. Ko sem vse skupaj premislila in prespala, je ostal kanček grenkega priokusa, ker sem bila tako blizu kolajni. Dobila sem novo izkušnjo in motivacijo v upanju na eksplozijo prihodnje leto na olimpijskih igrah v Sočiju,« je povedala Katja Višnar.

O olimpijskem nastopu že razmišlja tudi Vesna Fabjan. V Sočiju bo sprint v njej ljubši prosti tehniki tekma kariere, potem ko je bila pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Oslu v drsalnem koraku četrta za bronasto Majdičevo. »Po koncu sezone me čakajo zdravniški pregledi, da bi preprečila bolezni med zimo in zmanjšala težave z astmo. Proga v Sočiju mi je zelo všeč. Da bom telo čim bolj prilagodila na nadmorsko višino 1500 metrov, na kateri je olimpijska proga, sem začela spati v višinskem šotoru. Na začetku je občutek malce nenavaden,« je razkrila Vesna Fabjan. Vse reprezentance so v negotovosti glede izbire smuči in maž v Sočiju. Strogi ruski prireditelji so celo z oboroženimi vojaki preprečili servisnim službam velesil, da bi leto dni pred začetkom iger opravile testiranja na olimpijskih tekmovališčih. »Sneg v Rusiji je nekaj posebnega. Na tekmi svetovnega pokala sem imela 13 smuči, preizkusila sem vse. Odločal bo tudi material,« je dodala Fabjanova, ki v četrtek odhaja na tekmo svetovnega pokala v Lahti.

Če je nordijski kombinatorec Marjan Jelenko presegel pričakovanja, je bil glavni trener Primož Triplat malo razočaran s preostalim delom ekipe. »Samozavest in motivacija rasteta. Če želim do konca sezone na tekmah v Lahtiju in Oslu na stopničke, bom potreboval tudi veliko sreče,« je povedal Marjan Jelenko.