Kot se za pravo športnico spodobi, so cilji Galičeve kljub njeni mladosti visoki. Poleg doseganja najvišjih mest na državnih in mednarodnih prvenstvih so njena velika želja olimpijske igre. Igranje na največjem športnem dogodku na svetu je, kot pravi, bila že od nekdaj njena velika želja. »Hočem priti med sto najboljših igralk na svetu in seveda na olimpijske igre. Morda že tiste v Riu de Janeiru 2016, a pravzaprav mi je čisto vseeno, katere, da le nastopim na njih. Če ti uspe kaj takega, je zares lepo,« pojasni mladenka, ki se je, da bi svoje cilje nekoč uresničila, sklenila svojo športno pot nadaljevati v nemškem mestu Kastl.

»Sedanji klub sem spoznala na pripravah na Hrvaškem. Njihov način dela in igralci so mi bili všeč, želela pa sem spoznati tudi življenje v tujini. Ker me starši pri 14 letih niso želeli v Nemčijo pustiti same, so odšli z mano. Sedaj tam živimo že dobra štiri leta in pol,« obrazloži 18-letnica. Hkrati priznava, da je bilo začetno privajanje na novo okolje vse prej kot lahko. »Ker nisem znala jezika, mi je bilo prve mesece zares grozno. V šoli sem le sedela in molčala, a sčasoma, po približno dveh mesecih, sem začela počasi razumeti jezik, po pol leta pa sem že lahko normalno komunicirala,« se težkih prvih korakov na tujem spominja igralka iz Preserij, ki jo reprezentančna selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek opisuje kot izjemno predano in nepopustljivo, odlikuje pa jo tudi premišljen pristop k vsakemu dvoboju.

Čeprav Galičeva večino svojega časa posveča športnim izzivom, pa jo spomladi čaka tudi akademski. Dijakinji srednje medicinske šole namreč misli vedno pogosteje uhajajo k spomladanski maturi. »Te mesece se je zaradi treningov in šolskih obveznosti zares težko usklajevati. Svoj čas poskušam kar najbolje porazdeliti in mislim, da mi, glede na to da treniram po šestkrat na teden, kar dobro uspeva,« ponosno zatrdi dekle, ki namerava po zrelostnem izpitu vzeti enoleten odmor od šolskih klopi in se posvetiti le namiznemu tenisu. »Razmišljam, da bi odšla na Dunaj na namiznoteniško akademijo Werner Schlager. Poskušala bom trenirati po dvakrat, trikrat na dan, se izboljšati in narediti preboj.«

Nadebudna igralka sicer zase pravi, da je bil šport od nekdaj del njenega življenja, saj se je pred namiznim tenisom ukvarjala s celo kopico disciplin. »Pred tem sem se preizkusila v plezanju, drsanju, plavanju, šahu in tenisu. V prostem času zato poleg druženja s prijateljicami zelo rada igram prav tenis. Nekateri udarci so v namiznem tenisu zelo podobni, a mi na teniškem igrišči to kaj prida niti ne koristi,« pogovor na hudomušen način sklene Galičeva.