Simon Špilak (Katjuša), lani četrti na dirki Pariz-Nica, je v času zmagovalca osvojil 65. mesto, Jure Kocjan (Euskaltel-Euskadi) pa je odstopil.

Po današnji etapi so v skupnem seštevku na vrhi trije Francozi. Rumeno majico vodilnega je z zmago oblekel Bouhanni, za njim pa sta Damien Gaudin (Europcar) in Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step). Božič je z zaostankom treh sekund 11., Špilak, ki je v skupni razvrstitvi na 68. mestu, pa zaostaja 12 sekund.

V torek čaka kolesarja 2. etapa, 200,5 kilometra dolga preizkušnja iz Vimoryja do Cerillyja.

Slovenski kolesarski svetovni prvak v Cannondale

Slovenski mladinski kolesarski svetovni prvak Matej Mohorič je podpisal predpogodbo z italijansko-ameriškim moštvom Cannondale, za katerega že vozi Kristijan Koren. Mohorič se bo v Italijo podal po koncu sezone, v letošnji pa bo še vozil za kranjsko Savo, za katero bo letos tekmoval tudi njegov vzornik Tadej Valjavec.

"Matej je z ekipo Cannondale že bil na pripravah in testiranjih. Vodstvo italijanskega moštva, ki je z vstopom Američanov marsikaj pridobilo, je navdušil. Imajo ga za naslednika Slovaka Petra Sagana, ki je podoben tip kolesarja. Z Matejem nameravajo tudi resno delati," je dejal direktor kolesarskega kluba Sava Matjaž Zevnik.