SZS je na policijo v Garmisch-Partenkirchnu v nedeljo naslovila prošnjo za pojasnila v zvezi z grožnjami, danes pa so prejeli sporočilo predstavnika policije Karla Heinricha, ki zagotavlja, da je preiskava v polnem teku, o morebitnih novih informacijah pa jih bodo obvestili, takoj ko bodo na voljo. Ob tem je sporočil še, da nadaljujejo z varovanjem Mazejeve. O dogodku so obvestili slovensko notranje ministrstvo in policijo v Ofterschwangu, ker bodo naslednje tekme svetovnega pokala. Tudi tam bodo sprožili vse potrebne ukrepe za varnost Tine Maze, o vsem pa bodo obveščali tudi njeno ekipo, so sporočili iz SZS.

Delo nemške policije je v nedeljo pohvalil vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi, ki je ob tem priznal, da so grožnje vendarle breme za tekmovalko: "Počutili smo se ogrožene. Kar zadeva varnost, se je nemška policija odzvala odlično, treba jo je pohvaliti. Na tem svetu obstaja očitno vedno kakšen bedak. V Italiji obstaja pregovor, da je mati bedakov vedno noseča. Upam, da gre res le za enega bedaka in da ne gre za sabotažo. Mislim, da je to bolj teorija in da gre res le za kakšnega slaboumneža. Tega ne potrebujemo, opravljamo svoje delo."

Po tekmi v Nemčiji je Mazejeva pojasnila, da razburljivi dogodki, povezani z grožnjami in policijskim spremstvom, niso zamajali njene psihične pripravljenosti: "Če mi kdorkoli želi kaj povedati, naj to stori osebno." Načrt njene ekipe predvideva, da bo še nekaj dni ostala na treningu na Bavarskem, preden se bo podala na tekme v tehničnih disciplinah konec tedna v Ofterschwangu.