Čeprav so se pri Mercedesu v zadnjih tednih pritoževali, da njihov dirkalnik ni dovolj hiter, Lewis Hamilton pa je izjavil, da verjetno ni prav dosti možnosti, da bi se že v prvi sezoni pri novem moštvu lahko boril za naslov prvaka, so rezultati zadnjih testiranj stvari postavili na glavo in moštvo nemškega giganta je pred prvo dirko sezone med favoriti za najvišja mesta.

V soboto je bil na testiranjih na vrhu Hamilton, ki je bil z najboljšim krogom (1:20,558) kar sedem desetink sekunde hitrejši od konkurence, dan kasneje pa je dominacijo Mercedesa potrdil še Nico Rosberg. 27-letni Nemec je na zadnji dan predsezonskih testiranj s časom 1:20,130 odpeljal tudi najhitrejši krog v dveh tednih testiranj v Barceloni. Za Rosbergom je tri desetinke zaostal Fernando Alonso, ki je tako najavil, da bo Ferrari letos že na prvi dirki precej bolj konkurenčen, o čemer je lani lahko le sanjal. Rdeči dirkalniki so bili na februarskih testih vselej blizu vrha, tako da bo zanimivo videti, kako se bosta Alonso in Felippe Massa odrezala v Melbournu.

Na zadnji dan testiranj so ostali dirkači precej zaostali za Rosbergom in Alonsom, saj je denimo tretji Jenson Button z McLarnom zaostal 1,314 sekunde. Za njim sta končala Nico Hulkenberg (Sauber) in Kimi Räikkönen (Lotus), medtem ko je bil prvak zadnjih treh sezon Sebastian Vettel denimo le 8., njegov zaostanek pa je bil večji od dveh sekund (+2,384).

Po končanih testiranjih je bolj ali manj jasno, da vsaj na začetku sezone pri vrhu ne bo nekih presenečenj, še največje vprašanje se poraja glede forme Red Bulla, najboljše ekipe zadnjih let, a čase testiranj je vendarle treba jemati nekoliko z rezervo.

Moštva in dirkači se bodo sedaj 10 dni pripravljali v svojih bazah, nato pa se bo s petkovimi prostimi treningi 15. marca v Avstraliji začelo zares.