"Tudi sam sem zelo nesrečen zaradi novih skakalnih pravil. Za gledalca je popolnoma nemogoče, da sledi tekmi," je dejal Kasper in tako potrdil pritožbe gledalcev in novinarjev. Kasper je zato že napovedal, da bodo na Fis po koncu sezone resno preučili nova pravila.

Bolj zadovoljen je bil Kasper s premierno tekmo mešanih skakalnih ekip: "Ta tekma je bila velik uspeh." Fis je zato Mednarodni olimpijski komite že pozvala, naj razmisli o uvrstitvi te tekme v olimpijski program. Za igre prihodnje leto v Sočiju je zahteva prepozna, Kasper pa upa, da bo tekma sestavni del olimpijskega programa že leta 2018 v Južni Koreji.

Manj zgovoren je bil Kasper o programu prireditve, saj je bilo nekaj končnih odločitev časovno zelo blizu in gledalci v gneči na cesti si niso mogli ogledati obeh tekem, denimo v skokih in nordijski kombinaciji.

Kasper je ob koncu zelo pohvalil italijanske prireditelje, ki so že tretjič izvedli svetovno prvenstvo. Tokrat si je tekme ogledalo več kot 360.000 gledalcev na stadionih, nastopilo je več kot 700 športnikov iz 55 držav, medalj pa so se veselili predstavniki 14 smučarskih zvez.