Slovenski alpski smučarji so dosegli lep ekipni uspeh, ki bi bil bržčas še precej boljši, če ne bi na smuku odstopil Andrej Šporn, ki je imel odličen vmesni čas. Najboljši rezultat je tako dosegel Rok Perko, ki vsako leto znova dokazuje, da mu olimpijska proga na Norveškem odlično ustreza. Med dobitnike točk se je na 28. mesto uvrstil tudi Boštjan Kline.

»Zelo dobra vožnja Perka, odlično Boštjan Kline, ko se je s svojo visoko startno številko uvrstil med prvih 30, kar še enkrat dokazuje, da je na pravi poti. Šporn je naredil napako in tukaj ni kaj preveč komentirati. Splošno gledano smo zadovoljni, če izvzamemo Šporna. Po njegovem odstopu ne moremo ravno skakati v zrak od veselja. Še vedno sem prepričan, da je za našo majhno ekipo fenomenalen uspeh, da bomo imeli dva smukača v finalu v Lenzerheideju. Osnovni cilj smo izpolnili, smo pa pričakovali veliko več na začetku sezone, vendar smo imeli tudi nekaj smole. Upam, da nam bo uspelo vse to, kar smo letos zastavili, v naslednji sezoni še nadgraditi,« je po tekmi v Kvitfjellu povedal trener slovenske moške ekipe za hitre discipline Tadej Platovšek.

Na superveleslalomu so se včeraj med dobitnike točk uvrstili kar trije Slovenci. Dosegli so mesta v zadnji tretjini – 23. je bil Šporn, 25. Kline, 28. pa Perko.

Naslednje prizorišče tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju bo to soboto in nedeljo v Kranjski Gori, kjer bo v soboto veleslalom in v nedeljo slalom.

»Nič ne bom napovedoval. Dejstvo je, da zdaj prihaja Kranjska Gora in vikend, pisan na kožo Marcela Hirscherja, ki je tako prvi favorit za veliki globus. Lepo je sicer, da sem mali superveleslalomski kristalni globus osvojil doma. Na tekmi nisem kaj prida taktiziral, ves čas sem smučal na zmago, kar je veliko bolj zabavno. Ljubim adrenalin,« pravi Aksel Lund Svindal, ki se je v skupnem seštevku svetovnega pokala približal Hirscherju na zgolj 29 točk zaostanka. uš, sta