Osemnajstletni Renner je na svojem prvem velikem članskem tekmovanju dosegel drugi izid kariere, kar pa je bilo premalo za preboj med osmerico finalistov. Za to bi moral v prvem poskusu skočiti 560 cm. »Dosežek je drugi izid moje kariere. Rezultat torej ni katastrofalen, vendar sem sam pričakoval nekaj več. Vesel sem, da sem že pri osemnajstih dobil priložnost za nastop v tako močni evropski konkurenci. Žal na zadnji višini, ko sem imel tršo palico, nisem dobro opravil niti enega skoka. Očitno nisem bil dobro razpoložen,« je dejal Robert Renner.

»Po startu sem si ustvaril dober položaj, vendar sem ga tudi hitro izgubil, ko so me prehitevali tekmeci po desni strani. Kar naenkrat sem bil na repu kolone. V zadnjem krogu sem prehitel še dva tekmovalca. S samim časom ne morem biti najbolj zadovoljen. Je pa bila to moja prva velika tekma in izkušnja za naprej. Poleti bo v ospredju tek na 1500 m, v katerem želim izpolniti normo za sredozemske igre, cilj pa je tudi univerzijada. Dobro zimsko formo želim poleti še nadgraditi,« je svoj nastop ocenil Mitja Krevs.

Francoz Renaud Lavillenie je kljub tretjemu naslovu dvoranskega evropskega prvaka prvenstvo končal v solzah. Do 601 cm je vse višine preskočil v prvem poskusu. Letvico je nato postavil na 607 cm. Prva dva poskusa sta bila neuspešna, po tretjem pa je letvica, ki se je dolgo majala, ostala v zraku, vendar ne na ležišču stojala, ampak centimeter višje na začetnem kovinskem delu. Sodnik je zato dvignil rdečo zastavico in poskrbel za pravo dramo, saj je Francoz že delil veselje z občinstvom v prepričanju, da je postal drugi najboljši skakalec s palico v dvoranski atletiki vseh časov. Osebni rekord ima namreč na višini 603 cm, kar je manj od Ukrajinca Sergeja Bubke (615 cm) in Avstralca Stevena Hookerja (606 cm).

Poleg sijajnega francoskega skakalca je bilo včeraj doseženih še pet najboljših rezultatov sezone na svetu. Podvig je uspel Rusu Aleksandru Menkovu v skoku v daljino (831 cm), Nizozemcu Eelcoju Sintnicolaasu v sedmeroboju (6372 točk), Francozinjam v štafeti 4 x 400 m (3:27,56), Britanki Perri Shakes Drayton na 400 m (50,85) ter Ukrajinki Olgi Saladuhi v troskoku (14,88 m). uš, sta