Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ABA liga

Igokea - Szolnoki
1

Dvoboj ekip, ki sta večino letošnje sezone zasedali prvo in zadnje mesto, ne bi smel prinesti presenečenja, saj je Igokea kljub nedavnima porazoma proti Olimpiji in Cedeviti že nazaj na zmagovitem tiru in se oklepa prvega mesta, ki ji bi moral na koncu prinesti tudi nastopanje v evroligi. Igokea je bila letos doma previsoka ovira za večino najboljših moštev v ligi, zato bi bila prava senzacija, če bi sedaj izgubila proti Madžarom, ki so doma sicer pripravili kar nekaj presenečenj, v gosteh pa so le bleda senca (1 zmaga na 11 tekmah) in so topovska hrana za nasprotnike. (7/10)

Košarka - Turčija - 1.liga

Fenerbahče - Pinar Izmir
1

Precej pomembna tekma za Fenerbahče, ki mu letos v evroligi ne gre po načrtih, zato se počasi že lahko osredotoči na domače prvenstvu, kjer bije hud boj za prvo mesto. Pinar je sicer z le tremi porazu prav tako povsem pri vrhu, zato ga bodo domači vzeli dovolj resno, da bodo večjo kvaliteto igralskega kadra znali unovčiti na parketu in priti do pomembne zmage, ki bi enega tekmeca najverjetneje že izločila iz boja za prvo mesto po rednem delu. (7/10)

Košarka - ZDA - NBA

Minnesota - Miami
2

Čeprav je Miami včeraj v New Yorku po prvem polčasu zaostajal za 14 točk, se je v nadaljevanju pobral in v končnici porazil kratkohčačnike na njihovem parketu, kar je bila že 14. zaporedna zmaga vročice zapored. Ob taki formi je težko staviti proti aktualnim prvakom, ki bodo tudi letos glavni favoriti za prstan. Minnesota ima povsem drugačno sezono, saj nikakor ne najde zmagovite forme in je zabeležila poraz na zadnjih petih tekmah, že sedaj pa je jasno tudi, da je ne bo v končnici. Poraz Miamija bi bil tokrat precej presenetljiv. (6/10)

Hokej - NHL

LA Kings - Nashville
1

Kralji so po slabem začetku sezone le našli pravo formo in februar zaključili s petimi zaporednimi zmagami, dokler ni njihovega naleta v soboto ustavil Vancouver. Kopitar in soigralci bodo imeli že danes priložnost, da na ta poraz pozabijo in se vrnejo k zbiranju potrebnih točk v boju za končnico, saj bodo gostili Nashville, ki je trenutno sicer še za točko pred kralji, a tam verjetno ne bo več dolgo, saj je njegova forma v zadnjem času porazna (4 porazi na zadnjih 6 tekmah) in tudi v Staples Centru se mu ne obeta nič dobrega. (5/10)