Še boljšo uvrstitev je Gregorinova nekoliko nesrečno zastreljala na prvem strelskem postanku stoje, kjer je zgrešila kar trikrat. To so bile tudi njene edine strelske napake, zato je bila grenkoba ob izgubljeni priložnosti še toliko večja. Pred tem se je s tekmicami borila za stopničke na četrtem in petem mestu.

"Težko rečem, kaj je šlo zares narobe. Morda le zbranost ni bila takšna, kot bi morala biti. Bolje bi bilo, če bi zgrešila po eno tarčo na vsakem streljanju, kot pa tri na enem postanku. Izkušenj imam dovolj, torej ni pravega opravičila za takšno strelsko predstavo. Na zadnjem streljanju sem bila zato še bolj pozorna, predstavljala sem si, da za menoj stoji strelski trener Tomaš in mi daje navodila, ki sem si jih sama ponavljala v glavi. Vsak strel je bil natančno pomerjen in izstreljen. Seveda v zadnjem krogu ni bilo več možno narediti nemogočega, zato sem samo sprintala, da bi ujela čim več tekmovalk pred menoj. Tekaška forma, ki je očitno spet zelo dobra, mi je tako omogočila boj za deseterico. Takšni nastopi so vendarle napredek od lani, manjka pa 'pika na i', ker še vedno nisem dosegla stopničk," je dejala Teja Gregorin.

"Na legendarnem Holmenkollnu pred 25.000 gledalci je vsaka uvrstitev med najboljših deset krasen rezultat. Teja je prikazala odličen tek, imela je odlično pripravljene smuči, vendar ni izkoristila priložnosti, ki se ji je ponudila. Kar tri zgrešene tarče na enem streljanju so vsekakor preveč. Ali si je nadela prevelik pritisk, da mora zadeti, ali ji je po glavi rojilo še kaj drugega, so možne razlage, kajti zadnje streljanje stoje je bilo spet popolno. Takšnih priložnosti v sezoni ni veliko in takrat jih je pač potrebno zagrabiti, druge formule za uspeh ni," je povedal glavni trener Uroš Velepec.

Najboljša biatlonka letošnje zime je očitno brez prave konkurence vse od svetovnega prvenstva. Na domačem prizorišču je pobrala vse tri zmage, saj se je tudi po dveh zgrešenih tarčah na današnjem zadnjem streljanju ponovno povzpela na najvišjo stopničko.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je prednost še povečala neulovljiva Bergerjeva (1069 točk), druga je Domračeva (748 točk) in tretja Nemka Henklova (699 točk). Gregorinova zapušča Oslo kot štirinajsta (518 točk), Malijeva pa je trenutno štirideseta (105 točk).

Prva zmaga za Moraveca, Fak 16.

Češki biatlonec Ondrej Moravec se je v Oslu na 15 kilometrski preizkušnji s skupinskim startom veselil prve zmage v svetovnem pokalu. Z enim zgrešenim strelom je prehitel vodilnega biatlonca sezone Francoza Martina Fourcada, ki je zgrešil trikrat. Edini Slovenec na startu Jakov Fak je prav tako zgrešil tri tarče in osvojil 16. mesto.

Kljub še enemu zgolj povprečnemu nastopu Fak ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ima 650 točk, dobrih 50 več kot četrtouvrščeni, Šved Fredrik Lindström, in dobrih sto manj od Norvežana Emila Hegleja Svendsena na drugem mestu. Že celo sezono je zgodba zase Martin Fourcade, ki ima pet tekem pred koncem več kot 250 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem.