Triindvajsetletna Fenningerjeva je osvojila svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu in prvo v superveleslalomu oziroma hitrih disciplinah. Obe zmagi pred tem je osvojila v veleslalomu.

Odločitev o malem kristalnem globusu za skupno zmago v seštevku veleslaloma bo padla na zaključku sezone v Lenzerheideju med 11. in 17. marcem.

Aktualna svetovna superveleslalomska prvakinja Mazejeva v disciplini vodi s 420 točkami, Mancusova na drugem mestu zaostaja za 55 točk (365), tretja Fenningerjeva s 304 točkami se več ne more vplesti v boj za mali kristalni globus za zmago v posebnem superveleslalomskem seštevku.

Mazejeva si je sicer že predčasno zagotovila svoj prvi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark. Prav tako pa si je predčasno zagotovila tudi mali kristalni globus za zmago v posebnem veleslalomskem seštevku. V soboto je v Garmisch-Partenkirchnu dobila smuk, s čimer je postala četrta alpska smučarka z zmagami v vseh disciplinah v eni sezoni, po Marcu Girardelliju, Petri Kronberger in Janici Kostelić. Z zmago pa je kot prva smučarka v zgodovini prekoračila rekordni mejnik 2000 osvojenih točk v eni sezoni. Trenutno, pred koncem sezone je še šest tekem, jih ima na svojem računu že 2074 in kar 1024 točk prednosti pred prvo zasledovalko v svetovnem pokalu.

Pred finalom svetovnega pokala bo naslednji konec tedna sledil še spored tehničnih disciplin v nemškem Ofterschwangu, kjer bosta 9. in 10. marca veleslalom in slalom.

Mazejevi grozili s smrtjo

Nemški mediji sicer poročajo, da je najboljša smučarka te zime prejela grožnje s smrtjo. Korošico so zato na prizorišču varovali policisti. Kot je dejal vodja organizacijskega komiteja tekmovanja Peter Fischer, je grožnja prispela na elektronski naslov organizacijskega komiteja.

Med tekmo sta Mazejevo na startnem prostoru varovala dva policista, Slovenka pa je imela varovanje tudi v ciljni areni. Prejeto grožnjo so potrdili tudi policisti, ki primer že preiskujejo. "Strokovnjaki s policije so že preučili vsebino elektronskega sporočila. Glede na vsebino sporočila, naj ne bi šlo za grožnje, ki bi lahko predstavljale dejansko smrtno nevarnost za športnico," je dejal predstavnik policije.

Mazejeva je v izjavi za nemško televizijo ARD je dejala: "Že ves dan včeraj je bila policija pred mojimi vrati in mi sledila. Tako varno kot danes se nisem počutila še nikoli. A ni lahko, ko imaš občutek, da se lahko kaj zgodi." "Četrto mesto je sicer povsem okej. Ni odlično, vendar pa je tudi osvojenih 50 točk super rezultat. Do konca sezone bom skušala še ohraniti osredotočenost in bom skušala osvojiti, kar bom lahko še osvojila," je še dejala Mazejeva.

Na startu superveleslaloma sta bili še dve Slovenki. Ilka Štuhec (+2,36) je bila na 31. mestu, tekmo je sicer končalo 36 tekmovalk, prepočasna za točke, Vanja Brodnik pa je odstopila.

Garmisch-Partenkirchen, ženski superveleslalom:

1. Anna Fenninger (Avt) 1:20,34

2. Maria Höfl-Riesch (Nem) +0,20

3. Julia Mancuso (ZDA) +0,23

4. Tina Maze (Slo) +0,43

5. Veronique Hronek (Nem) +0,80

 

31. Ilka Štuhec (Slo) +2,26