"Vsekakor si bom prvenstvo najbolj zapomnil po dveh medaljah Petra Prevca," je kot iz puške izstrelil nekdanji skakalni šampion, zdaj pa prvi mož SZS.

"Preseneča me tudi odziv gledalcev, ki je precej boljši, kot sem mislil, da bo. Val di Fiemme dobro poznam in vem, da v Italiji za nordijsko smučanje ni prav velikega zanimanja. Zato me še toliko boj čudi, da se že tretjič v zadnjih dvajsetih letih pojavlja kot prizorišče nordijskega prvenstva. Norveški in slovenski navijači, precej jih je tu, so naredili kar lepo vzdušje," je pojasnil Ulaga in dodal: "Poleg tega pa mi dosegamo super rezultate, zlasti v skakalnem delu, pa tudi v nordijski kombinaciji in v tekih, tako mislim, da je ocena tega prvenstva zelo, zelo pozitivna."

Ulaga, ki je v svetovnem pokalu zbral devet zmag, je tudi sam nastopil na skakalnicah v Predazzu, kjer je leta 1991 Franci Petek na veliki skakalnici osvojil naslov svetovnega prvaka, letos pa si je kar dve kolajni priskakal Peter Prevc. Skakalno središče, ki so ga takrat na novo zgradili, do danes ni doživelo veliko sprememb. "Takrat je bil to izjemno sodoben center, nekaj, kar je bilo za tisto obdobje največ. A dejstvo je, da ima takšno lego, da so oziroma smo se skakalci že takrat pritoževali, da vremenski pogoji niso za vse enaki oziroma so celo zelo različni. V nekem obdobju imaš močan vzgornik, nato pa enako močan veter v hrbet in to ni nekaj, kar nas športnike zelo veseli," je težave skakalnega središča v Predazzu iz prve roke opisal nekdanji skakalni šampion.

Na vprašanje, ali so nordijski športniki na letošnjem prvenstvu izpolnili pričakovanja, je predsednik krovne slovenske smučarske organizacije odvrnil, da so jih presegli. "Niso jih le izpolnili, celo presegli so jih. Tistih najboljših rezultatov nismo pričakovali. Ne v tekih enega četrtega mesta, sploh po sicer bolj skromni sezoni, ne sedmega mesta kombinatorcev, prav tako nismo mogli pričakovati takšnih uspehov v skokih. Le kdo si je mislil, da bodo skakalci po lanski super sezoni nato na svetovnem prvenstvu pobrali kar dve medalji? Glede rezultatskega dela ne moremo imeti nobenih pripomb," je sklenil Ulaga.