Dvoršakova je v rojstnem mestu najbolj znanega pravljičarja na svetu Hansa Christiana Andersena ponovila lanski dosežek iz finskega Vierumäkija in se drugič zapored uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva.

V današnjih kvalifikacijah je sijajno opravila svoje delo, njen nastop je bil v vseh štirih serijah na najvišji možni ravni, do živega ji niso mogle niti spremenjena pravila na decimalke, ki jih je Mednarodna strelska zveza (ISSF) »eksperimentalno« uvedla v tej sezoni.

V prvi kvalifikacijski seriji je zadela 103,4 kroga, nato pa stopnjevala svoje strelske nastope. V drugi seriji je zadela, 104,8, v tretji 104,1 in v zadnji 104,5 kroga. Skupni dosežek 416,8 kroga ji je navrgel skupno drugo mesto v kvalifikacijah, od slovenske strelke je bila boljša le njena dobra prijateljica iz Srbije Ivana Maksimović s 418 krogi.

Dvoršakova je strelsko preudarnost zadržala tudi v finalu, prva pa je nova kruta pravila - od letošnje sezone se dosežki iz kvalifikacij črtajo, tekmovalke oziroma tekmovalci pa boj za odličja začnejo z ničle ter nato na izpadanje - na svoji koži občutila Maksimovićeva, sicer najboljša iz kvalifikacij. Druga je izpadla Španka Nuria Vega, tretja Ukrajinka Darija Tihova, četrta pa Srbkinja Andrea Arsović.

V napetem polfinalu se je prva poslovila Nemka Jessica Mager, kar je pomenilo, da ima Dvoršakova zagotovljeno vsaj bronasto kolajno. Ljubljančanka je tudi v naslednjih dveh strelskih nastopih z odliko opravila svoje delo, seriji 10,5 in 10,7 pa ji zavoljo minulih dobrih izidov Ungerankove in Pice - slednja je v zadnji seriji troboja zadela skromna 9,1 kroga - nista zadostovali za boj za zlato kolajno. Naša zahodna soseda je bila od Dvoršakove boljša za 0,2 kroga, kar pa ni pokvarilo veselja v slovenskem taboru ob največjem ženskem strelskem dosežku na mednarodni sceni.

Na današnji tekmi z zračno puško sta nastopili še dve Slovenki: Nina Juvan (408,2) je zasedla 50., Saša Marija Ratnik (404,8) pa 65. mesto. Slovenija je v ekipni konkurenci z 1229,8 kroga osvojila 14. mesto. Zlato kolajno so osvojile Italijanke ter postavile tudi nov svetovni in evropski rekord (1242,9 kroga), srebrno Nemke (1241,9), bronasto pa Avstrijke (1240,9).

Zadnji dan tekmovanja sta z zračno pištolo nastopila tudi Blaž Kunšek in Peter Tkalec. Kunšek je člansko tekmo s 568 krogi končal na 35. mestu, Tkalec pa s krogom manj na 38. mestu. V soboto je Petra Dobravec zasedla 13. mesto z zračno pištolo, Grega Potočnik pa 36. mesto z zračno puško.