Andrej Šporn, ki je bil sedmi v smuku v Garmisch-Partenkirchnu, je tokrat ostal praznih rok. Po prvem merjenju vmesnega časa in hitrem času je namreč v zavoju izgubil ravnotežje ter zašel z idealne linije, ni več ujel naslednjih vrat in je odstopil. Na startu sta bila še dva Slovenca, Boštjan Kline je smukaške točke osvojil z 28. mestom (+1,95), in Klemen Kosi, ki je bil prepočasen za trideseterico. Kosi je bil 46. (+3,09) med 55 uvrščenimi.

Theaux je osvojil svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, drugič v tej sezoni po drugem mestu na superveleslalomu v Lake Louisu pa se je zavihtel na stopničke v svetovnem pokalu.

Domači norveški matador Svindal (439) je z drugim mestom okrepil vodstvo v posebnem smukaškem seštevku, vendar pa si še ni zagotovil malega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku discipline. Odločitev bo tako padla na zadnjem smuku v sezoni v švicarskem Lenzerheideju. Kröll (381) na drugem mestu zaostaja 58 točk, Italijana Dominik Paris (378) in Christof Innerhofer (370) pa 61 in 69 točk.

Svindal je nekoliko zmanjšal zaostanek pred vodilnim smučarjem v karavani Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki v smuku ne tekmuje. Hirscher (1215) v skupnem seštevku vodi s prednostjo 126 točk pred Svindalom (1086).

V Kvitfjellu bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom. Pred finalom svetovnem pokala pa se bo karavana alpskih smučarjev ustavila še v Kranjski Gori, tradicionalnem prizorišču, kjer bosta 9. in 10. marca veleslalom in slalom za pokal Vitranc.