Bila je vesela drugega mesta, čeprav je imela do zadnjega zavoja v rokah zmago. Te se je veselila Tina Weirather iz Liechensteina, ki je imela do včerajšnje tekme slabo sezono. Večkrat je bila blizu lani, a je imela smolo, da je bila v imenitni formi Vonnova. Mazejeva si je drugo mesto razdelila z Julio Mancuso, največjo konkurentko v boju za superveleslalomski globus. Razlika dve tekmi pred koncem ostaja 65 točk v korist Mazejeve. »Julia napada, jaz se moram braniti. Dobro sem se obranila,« je dejala Mazejeva, ki se je skupaj s tekmico na zmagovalnem odru še malo šalila in obe sta se na široko smejali. Še en superveleslalom jo čaka jutri. Upa, da ne bo ponovila napake iz spodnjega dela proge, ki jo je včeraj stala zmago. »Izšlo se je zelo dobro, če upoštevamo težavo, ki sem jo imela v zadnjem zavoju. Mislila sem, da bom izgubila še veliko več. Zadovoljna sem,« je povedala. Ker je sonce zmehčalo progo, so imele tekmovalke iz elitne sedmerice nekoliko slabše razmere kot zmagovalka Weiratherjeva. »Mogoče se je proga v tistem zavoju bolj pokvarila kot na začetku. To je bil pomemben odsek proge, na katerem je bilo treba s seboj nesti veliko hitrost,« je dodala Mazejeva.

Z nastopom najboljše smučarke sveta je bil zadovoljen tudi Andrea Massi. »Tina je prišla do stopnje, ko je povsem dozorela. Natanko ve, kaj hoče. Ve tudi, da je v zadnjih letih marsikatero priložnost izpustila. Sedaj hoče vzeti vse. Ima še velike cilje do konca sezone in morda smo preostali člani ekipe bolj utrujeni kot ona. Ve, da mora stisniti do konca,« je Massi govoril o boju za vse male globuse.

Razlogov za nezadovoljstvo ni imela niti Ilka Štuhec. Zasedla je 20. mesto, s čimer je dosegla najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu v superveleslalomu. Želela bi si le startne številke med prvimi sedmimi smučarkami, a je morala na progo kot 29. »Delno sem zadovoljna. Žal imam to 'srečo', da po navadi dobim številko v zadnji osmerici.« je dejala Ilka Štuhec. Tudi Weiratherjeva raje starta na začetku, a ne zaradi proge. »Raje smučam na začetku tekme, ker na startu nočem dobiti preveč informacij. Kadar jih dobim, sem preveč zmedena,« je dejala presenetljiva zmagovalka, ki jo v Garmisch-Partenkirchnu spremljata starša, nekdaj slavna smučarja Harti Weirather in Hanni Wenzel. Na današnjem smuku bo liechensteinska Tina spet malo zmedena, kajti imela bo številko 17 (Mazejeva bo šla na progo tik za njo), Štuhčeve pa je spet izognila sreča, kajti žreb ji je namenil številko 25.

V Kvitfjellu bodo dejavni tudi smukači (tekma se bo začela ob 11.45). Od Slovencev sta na treningih največ pokazala Andrej Šporn in Boštjan Kline. aro