Po zmagah proti Zvezdi in Oltchimu je Krim doživel hladen tuš.

To je bila naša zelo slaba predstava, čeprav smo se na tekmo normalno in dobro pripravile. Slabo smo igrale v obrambi in napadu, a vseeno smo imele priložnost za ugodnejši izid. Prvi polčas smo dobile, a v drugem povsem odpovedale. Pohvalila bi polno dvorano in dobro vzdušje na tribunah, česar v Stožicah žal ni.

Zmaga v nedeljo v Ljubljani bi pomenila odločilen korak k polfinalu, še posebno, če bi bila razlika pet ali več zadetkov.

V podzavesti vseh igralk je prisotno tudi razmišljanje o takšni razliki, ampak najprej je treba sploh zmagati. Najpomembnejši sta točki, a če bomo imele priložnost za plus pet ali več, jo bomo seveda zgrabile z obema rokama. Ključ do uspeha pa je spet jasen – igra v obrambi.

Glede na vrstni red (Ferencvaroš 6, Krim 4, Oltchim 2, Zvezda 0) bi vam zmaga Rusinj proti Romunkam še bolj odprla vrata polfinala.

Oltchim se ukvarja z denarnimi, kadrovskimi in drugimi težavami, a se dviguje. Igralke so profesionalke in ne glede na vse težave si želijo v polfinale. Še vedno imajo možnosti za to, a če jih Zvezda premaga, bi bila to tudi voda na naš mlin.

Krim bi se s prvim mestom v skupini 2 najverjetneje izognil Györiju v polfinalu.

Z Madžarkami bi bilo precej težje kot z Larvikom. Že nekaj let neuspešno naskakujemo evropski vrh, zdaj pa imamo idealno priložnost za to. Bilo bi zares neumno, če bi jo izpustili iz rok. dek