Najprej je skočil 122,5 metra, premagal ga je le Poljak Maciej Kot, v drugo pa 127 metrov, z isto daljavo a je bil boljši le Nemec Andreas Wank.

Preostali slovenski predstavniki so opravili tri skoke. Robert Kranjec je bil s skoka v skok boljši, najprej je pristal pri 96 metrih, nato pri 118,5 metra, v tretje pa pri 124,5 metra, kar je bil tretji dosežek tretjega trening skoka, boljša od njega sta bila Švicar Simon Ammann in Kot. Jaka Hvala se je s skoki 118 in dvakrat 119,5 metra gibal od desetega do 15. mesta, Juriju Tepešu pa se je najbolj posrečil tretji skok, ko je pristal pri 121,5 metra, kar je bil deveti dosežek, solidno pa je skakal tudi Matjaž Pungertar, ki je skočil 118, 112 in 119,5 metra.

Miran Tepeš: Upam, da se v soboto veter ne bo preveč vrtel

Miran Tepeš ima na nordijskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme odgovorno nalogo, saj kot desna roka direktorja tekmovanj v smučarskih skokih Walterja Hoferja skrbi za to, da so tekme na skakalnicah v Predazzu varne. Navdušili so ga nastopi Petra Prevca na tem SP, za ekipno tekmo pa si želi, da bi žiriji spet uspelo speljati "pošteno" tekmo.

"Zelo sem vesel, da je Peter tako dobro skočil in prišel še do druge kolajne. A jaz moram gledati na vse fante, da imajo vsi čim bolj enakovredne pogoje, tako da mi prav pri vseh nastopih malo bolj razbija srce, ko jih spuščamo po zaletišču. A moram reči, da je bila včerajšnja tekma zelo lepa in poštena za vse," je po posamični tekmi na veliki skakalnici, ki je Sloveniji po zaslugi Prevca prinesla še drugo kolajno na tem prvenstvu, dejal Tepeš, v en glas pa so mu pritrjevali tudi vsi slovenski orli.

"Glede na to, kako se je mešal veter še kakšnih dvajset minut pred začetkom tekme, smo imeli nato res srečo, da se je toliko, ne bom rekel umiril, ampak da je bil ves čas toliko enak, da smo lahko speljali res pošteno tekmo za vse," je dodal dobitnik olimpijskega srebra z ekipne tekme na veliki skakalnici leta 1988 v Calgaryju.

Do konca prvenstva mora žirija tekmovanja speljati še eno zahtevno preizkušnjo, v soboto bo namreč na sporedu moštvena tekma na veliki skakalnici, na kateri bodo Prevc, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Jurij Tepeš med favoriti za kolajno. "Za sobotno tekmo si vsekakor želim, da bi naši fantje dobro skočili, upam pa, da bomo imeli vsaj podobne pogoje na skakalnici, kot smo jih imeli na posamični tekmi, da se veter ne bo preveč vrtel," je sklenil Tepeš.