Poleg Mazejeve sta na progi Kandahar danes nastopili še dve Slovenki. Do novih točk je z 20. mestom (+1,52) prismučala Ilka Štuhec, Vanja Brodnik pa je bila 40. (+4,09).

Zmagovalka Weiratherjeva se je na progo podala kot tretja, po odličnem nastopu pa je z mesta za vodilno tekmovalko nato ni uspelo izpodriniti nobeni od ostalih 49 smučark, ki so bile še na startu za njo. Mazejeva je s številko 17 nastopila zelo dobro, bila pri večini vmesnih časov najhitrejša, v zaključku pa je vendarle zaostala za tekmovalko iz Liechtensteina. Za njo je bilo na startu še nekaj dobrih smučark, a je Črnjanka do konca ostala na odličnem drugem mestu, enak čas kot ona pa je dosegla tudi Mancusova, prva zasledovalka Mazejeve v skupnem seštevku superveleslaloma.

Po delitvi drugega mesta v superveleslalomski razvrstitvi je Slovenka obdržala 65 točk prednosti pred Američanko, do konca pa sta na sporedu le še dva superveleslaloma, torej so možnosti, da bo Črnjanka po veleslalomskem osvojila vsaj še superveleslalomski mali kristalni globus, vse večje.

Z današnjim dobrim nastopom se je Mazejeva že 19. v letošnji sezoni uvrstila na zmagovalni oder, kar je dosežek, ki pred njo v zgodovini še ni uspel nobeni tekmovalki. Do današnje tekme si je Korošica rekord 18 stopničk delila z materjo današnje zmagovalke Hanni Wenzel in Švedinjo Pernilo Wiberg.

V skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer je prvo mesto in veliki kristalni globus že v njenih rokah, ima Mazejeva po današnji tekmi 1924 točk in ji do rekorda Hermana Maierja, ki je edini v zgodovini uspel v eni sezoni osvojiti 2000 točk, manjka le še 76 točk, kar bi ob trenutni formi Črnjanka utegnila zbrati že v prihodnjih dveh dneh, ko bosta v Garmisch-Partenkirchnu na sporedu smuk in še en superveleslalom. Skoraj šokanten pa je tudi podatek, da trenutno drugouvrščena v skupnem seštevku, Nemka Maria Höfl-Riesch (910 točk), za Mazejevo zaostaja že več kot tisoč točk.

Izidi:


1. Weirather (Lie) 1:19,82

2. Maze (Slo) +0,12

2. Mancuso (Zda) +0,12

4. Fenninger (Avt) +0,28

5. Hosp (Avt) +0,29

20. Štuhec (Slo) +1,52

40. Brodnik (Slo) +4,09