Da je nesporna številka ena, je potrdila že pred dnevi, ko je presegla izkupiček 1844 točk, ki tudi teoretično pomeni, da je tekmice na zadnjih devetih tekmah več ne morejo ujeti. Toda Slovenka lahko letos doseže še veliko več, pa pri tem nimamo v mislih samo uvrstitve med najboljše tri v prav vseh petih disciplinah, ki se ji trenutno obetajo.

Privlačna pevka sicer pravi, da je podiranje rekordov ne zanima, saj to naj ne bi bil njen cilj. Toda rekorde podira, pa nanj si tega želi ali ne. Da ga bo podrla, pa je že v lanski sezoni napovedal njen trener in partner Andrea Massi. Vonj po tem, kaj ji lahko prinese teh zadnjih nekaj tekem – že prve tri, ki bodo na spored od danes do nedelje – pa je gotovo tako mikaven in močan, da ga bo želela vonjati vse do konca svoje kariere. Samo še 157 točk namreč potrebuje in presegla bo rekordnih 2000 točk legendarnega Avstrijca Hermanna Maierja (ob Švedu Stenmarku je edini smučar s 13. zmagami v eni sezoni, Švicarka Schneiderjeva je vknjižila še eno več), ki jih je dosegel v sezoni 1999/2000. To pa bi pomenilo, da je Korošica nesporno najboljša in najbolj popolna smučarka zadnjih 22 let, odkar so uvedli nov način točkovanja.

Tega se gotovo dobro zaveda, zato ne čudi, da je njena motivacija kljub morebitni čustveni izpraznjenosti in utrujenosti na najvišji možni ravni, kar je potrdil tudi zadnji trening smuka, na katerem je bila najhitrejša.

James Arthur, zadnji zmagovalec britanskega X Factorja, v uspešnici, ki se prodaja v milijonski nakladi, poje o nemogočem. Kot vse kaže, bo 17. marca, ko se bo v Švici uradno končala letošnja sezona, njegovo uspešnico zamenjala nova, iz zvočnikov pa se bo slišal Tinin glas, ki bo prepeval nemogoče je mogoče...