Peter Prevc je bil blizu stopničk že med sezono. Mala skakalnica v Predazzu je nenavadna, saj vsi skačejo v luknjo, zdaj pa se je to preneslo tudi na veliko skakalnico. Izenačenost je bila velika. Samo najboljši z dobro dnevno formo in počutjem so skočili 130 metrov, tudi vsi drugi pa so skakali okoli 125 metrov. Objekt leži na takšnem mestu, da so vsi dobivali plus točke zaradi vetra, odločal pa je tudi nizek zalet.

Robi Kranjec ima težave, kadar je veter od zadaj, a včeraj je drugi skok s takšnim vetrom dobro opravil. Pripravljen je tudi na ekipno tekmo, da bo dodal svoj doprinos. Jurij Tepeš se popravlja in je včeraj boljše skakal kot na mali skakalnici in na treningih. Tudi sam je rekel, da se bodo morali vsi Slovenci bolj potruditi na ekipni tekmi, če bodo želeli kolajno. Jaka Hvala pa je dosegel maksimum glede na trening, saj zdaj ni v vrhunski formi.

Izredna izenačenost bo tudi na ekipni tekmi. Avstrija, Nemčija, Norveška, Poljska, Japonska in Slovenija imajo po štiri vrhunske skakalce, tako da bodo kar tri dobre ekipe ostale brez kolajne. Mi se lahko kosamo z vsemi, a tudi če bomo peti, bo v redu.

Tekma kombinatorcev je bila na meji regularnosti, saj so sedemkrat znižali začetni nalet pri skokih. Bilo je vprašanje, ali se bo tekma speljala do konca. Nemec Erik Frenzel je celo postavil nov rekord skakalnice, kar pomeni, da se je skakalo z izredno visokega mesta. Pri naših je bil samo Marjan Jelenko soliden pri skokih, kar je normalno glede na trenutno slovensko formo. Pri teku je opazno, da je vreme vse toplejše, naši pa za mehek sneg niso imeli dobro servisiranih smuči. Ravno zato sta dva Slovenca tudi odstopila.