Zimski lovec iz Mrkopalja se je zadovoljil predvsem s tem, da je obdržal tretje mesto v skupnem seštevku, ki vsaj še nad Oslom ne bo ogroženo. Novih 18 točk pa je vendarle manj, kot bi si želel za nekaj rezerve. Še največ je pridobil Šved Lindstrom (16. mesto), medtem ko sta imela Nemec Birnbacher (39. mesto) in Francoz Boeuf (49.) slab dan. Rusi Mališko, Ustjugov, Šipulin in Garaničev pa so Oslo izpustili in očitno pripravljajo »rusko nevihto« v Sočiju in Hanti Mansijsku.

Da bodo odločale tudi take malenkosti, kot je zgrešena prva tarča na desni rob ob sicer zelo hitrem streljanju ali muke v zadnjem od treh krogov, ko je v primerjavi z ritmom v prvih dveh krogih izgubil več kot pol minute, mu je jasno. Imel je 25. tekaški čas in le 51. v zadnjem krogu. »Verjetno se mi pri teku pozna izguba telesne teže med svetovnim prvenstvom, zato tudi treningi v premoru niso bili tako intenzivni. Težko je bilo odteči celo tekmo,« je dejal.

Odločen je, da mesta za vodilnim Martinom Fourcadom, tokrat drugim, in bolnim Svendsenom ne bo predal »kar tako«, s tem pa tudi nagrade 15.000 evrov, ki bi mu za to pripadala. V lovu za deseto mesto v Pokalu narodov in 5000 evrov od 2,9-milijonskega sklada IBU so pomembni tudi dosežki drugih. Američanom za zdaj bežijo. Klemen Bauer (47. mesto, znova štiri zgrešene tarče stoje) bi verjetno najraje zaprosil deset gospodov iz tehničnega komiteja IBU, da v prihodnje povečajo tarče stoje, približajo razdaljo na manj kot 50 metrov ali uvedejo le streljanje leže. Prvenstvo, kjer pridejo do izraza tekači, ki kljub dodatnim 750 metrom dosežejo deveti čas, kot ga je znova blisk Bauer, so zbrani v dolini Fiemme. »Trener Kos mi je dejal, da so vsi štirje streli oplazili rob tarče, vendar niso padle. To je bil nesrečen splet. V redu je, da sem vsaj tehnično streljanje izvedel pravilno,« je svetlolasec našel svetlo plat.

Zasledovanje si je s solidnim tekom izboril tudi Janez Marič, Peter Dokl ne. Sprint danes čaka Tejo Gregorin in Andrejo Mali. Norveško publiko je z zmago razveselil Tarjei Boe. »Zmagati na Kollnu je zame nov občutek. Zmaga pred družino, punco in vsemi navijači je nekaj posebnega. V šali sem že nekajkrat dejal, da bi rad vsaj enkrat tu zmagal, preden končam kariero. No, zdaj ne končujem. V načrtu imam še dolgo kariero. Za vse naslednje tekme sem dobil novo motivacijo,« se je veselil Boe.