Prvoligaški klub Sviš iz Ivančne Gorice je bil tiha želja vseh preostalih treh pokalnih polfinalistov, toda kroglice so vam namenile Celje Pivovarno Laško.

Že pred žrebanjem polfinalnih parov sem stavil, da bomo za nasprotnika dobili prav Celjane. In to se je potem tudi zgodilo. Seveda smo si Gorenje, Celje Pivovarna Laško in Cimos v polfinalu želeli na papirju slabšo ekipo iz Ivančne Gorice, toda želja se je uresničila le Velenjčanom. Pokalno tekmovanje je specifično, po šestdesetih minutah polfinalna pa imaš le dve možnosti: ali greš v finale ali pa te ni več. Motivi, želje in druge okoliščine so na pokalnih tekmah povsem drugačni kot na prvenstvenih.

V lanskem pokalnem finalu v Podčetrtku ste klonili proti Celjanom z 21:26, zato imate jutri v polfinalu v Laškem lepo priložnost za maščevanje.

Celjani so v tem trenutku proti nam brez dvoma veliki favoriti. Igrajo dobro, so v formi, imajo precej manj težav s poškodbami in igrajo doma, v klubu in okoli njega pa vlada pozitivno vzdušje. Poleg tega so v evropski ligi prvakov z uvrstitvijo v osmino finala dosegli vrhunski rezultat. V minuli sezoni je to uspelo tudi nam, pozneje smo napredovali še v četrtfinale, zato se zavedam, koliko dodatne energije, motiva in želje ti da takšen uspeh. Naša največja težava so poškodbe pomembnih igralcev, zadnja žrtev na tekmi proti Göppingenu pa je bil Matjaž Brumen, eden najboljših v naših vrstah. Upam, da nam bo do pokalnega polfinala uspelo usposobiti vsaj Luko Dobelška in Uroša Bundala, o usodi Brumna bo odločala zdravniška služba na osnovi diagnoze, medtem ko so možnosti za nastop Nikole Manojlovića skoraj ničelne. Ne glede na kadrovsko sestavo ekipe bomo skušali prikazati čim boljšo igro in se čim bolje in enakovredneje upirati favoriziranim Celjanom. No, če nam že ne uspeva v državnem prvenstvu, nam bo pa mogoče v pokalnem tekmovanju. Moram staviti na to, da bomo zmagali, sicer se lahko začne govoriti marsikaj (smeh).

Seznam poškodovanih igralcev vašega kluba je skoraj tako obsežen kot manjši telefonski imenik: Nikola Manojlović, Jure Dobelšek, Matjaž Brumen, Tine Poklar, Uroš Bundalo...

Res ne vem, komu smo se tako zamerili, da se nam dogajajo takšne hude stvari, kot so poškodbe in zdravstvene težave. Ne vem, komu smo storili toliko slabega, da se je vse obrnilo in zarotilo proti nam. Sreča nam je v tej sezoni povsem obrnila hrbet. Odkar sem trener, kaj takšnega še nisem doživel. Poškodbe nas spremljajo že od začetka letošnje sezone, zato nam do zdaj še ni uspelo sestaviti dvotedenskega ciklusa, v katerem bi lahko vsi igralci skupaj trenirali in igrali.

Z morebitno pokalno lovoriko bo skušal Cimos rešiti sezono, v kateri bo ostal brez naslova državnega prvaka, verjetno pa tudi brez drugega mesta in lige prvakov.

Naslov slovenskega prvaka smo že zanesljivo izgubili, saj imamo krog pred koncem rednega dela prvenstva kar devet točk zaostanka za Gorenjem. Tudi v boju za drugo mesto, ki še prinaša igranje v evropski ligi prvakov v naslednji sezoni, bo zelo težko, kajti Celjani nam bežijo za šest točk. Teoretično je seveda še vse mogoče, ampak če v končnici za prvaka ne bom imel na razpolago celotnega igralskega kadra, drugo mesto realno ni dosegljivo.

Cimos si v skupinskem delu evropskega pokala EHF po polovici tekmovanja deli prvo mesto s špansko La Riojo in nemškim Göppingenom.

Z domačo zmago proti La Rioji in uspehom v gosteh proti švedski Eskilstuni Guif smo krivuljo neuspehov obrnili navzgor, a je v tretjem krogu v Bonifiko prišel Göppingen in nas postavil na realna tla. V nemški ligi mu gre zelo slabo, zato je pokal EHF edino tekmovanje, skozi katerega lahko reši sezono. Kadrovsko smo bili zelo oslabljeni, brez Uroša Bundala, Jureta Dobelška, Nikole Manojlovića in Tineta Poklarja, med tekmo pa se je poškodoval še Matjaž Brumen. V takšni zasedbi, ki je še najbolj spominjala na mladinsko ekipo, se nismo mogli resneje upirati Nemcem.

Vaša ekipa pred zadnjimi tremi krogi ostaja v boju za eno izmed prvih dveh mest, ki peljeta v četrtfinale, čeprav dvakrat gostuje pri neposrednih tekmecih.

Čeprav smo doma izgubili proti Göppingenu, lahko glede na vse okoliščine pozitivno ocenim prvi del nastopa v pokalu EHF. Še vedno je v boju za prvo in drugo mesto v skupini vse odprto, saj imajo vsi trije klubi po štiri točke. Vsaj na papirju imamo v primerjavi z Göppingenom in La Riojo najtežji razpored, saj gostujemo tako v Nemčiji kot v Španiji. Nemci so zagotovo favoriti številka ena, čeprav so izgubili v Španiji. Mislim, da smo sposobni presenetiti La Riojo tudi na njenem igrišču, toda vse bo seveda odvisno in povezano z zdravstvenim stanjem našega igralskega kadra in zadevami, ki se v zadnjem času dogajajo v klubu in okoli njega.