Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Juventus (oba data gol?)
1 (=da)

Derbi kroga v Italiji bi lahko že dal prve odgovore na temo, če lahko Juventus letos iz rok izpusti drugi zaporedni scudetto. Med moštvoma je 6 točk razlike, zato bi bili gostje zadovoljni tudi z remijem, za izjemno motivirano domače moštvo pa šteje le zmaga. Verjetno bodo Neapeljčani pred vročekrvno publiko napadli od prve minute in srečanje bi znalo biti precej atraktivno, saj se bo tudi stari dami ponujalo precej prostora za proti napade. Ne gre dvomiti, da strelov na gol na obeh straneh ne bo manjkalo, sploh pa se bi tekma lahko razživela po prvem golu. Če bo ta padel kmalu, bi se mreži znali zatresti kar nekajkrat. (7/10)

Košarka - ABA liga

Union Olimpija - Krka
1

V zadnjih letih je Krka Ljubljančanom podrla številne načrte, tako v ligi Aba kot v državnem prvenstvu, zato je tudi danes ne gre kar vnaprej odpisati, čeprav po lestvici in zadnjih izidih sodeč, pravega dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti. Olimpija nujno potrebuje zmago, da ostane v boju za vsaj 5. mesto, Krka pa bo predvsem skušala prekiniti niz slabih izidov, saj je na zadnjih štirih tekmah ugnala le Split, ki si deli zadnje mesto. Glede na večji motiv in kvaliteto kadra bi morali zmaji tokrat vendarle priti do zmage proti vselej neugodnemu tekmecu z Dolenjske. (7/10)

Košarka - Evroliga

Unicaja - Žalgiris
1

Za obe moštvi je tekma izredno pomembna, saj jima poraz skorajda že zapira vrata v četrtfinale. Vseeno je Unicaja v za zmago boljšem položaju in Španci so tudi na papirju sodili med moštva, ki bi v skupini E morala končati med prvo četverico, zato bi bila njihov današnji poraz in verjetno posledično slovo od končnice precej presenetljiva. Žalgiris je letos sicer predvsem doma pokazal nekaj dobrih predstav, a v zadnjem času je njegova forma nekoliko padla, ima pa tudi nekaj težav s poškodbami. Verjetno bo prednost domačega terena Unicaji pomagala do pomembne zmage, Litovci pa se bodo poslovili od misli na končnico. (6/10)

Hokej - EBEL liga

Vienna Capitals - Znojmo
1

Dunajčani so na prvih dveh tekmah svoje delo opravili z odliko in z zmagama 6:3 doma in 3:1 v gosteh prišli do lepe prednosti z 2:0. Ker je končnica dolga in naporna, velja v uvodnem krogu porabiti čim manj moči, če želiš v finalu imeti možnosti za lovoriko. Ker Capitals po dolgem času letos le verjamejo, da je prišel njihov čas za končno zmago, bodo tudi danes trdno odločeni, da Čehe premagajo še tretjič in se na zmago približajo napredovanju v polfinale. (7/10)