Prvi "puški" slovenske reprezentance Jakovu Faku je roka zadrhtela dvakrat; enkrat leže in enkrat stoje.

"Prva dva kroga sem se počutil dobro, za zadnjega pa kot bi mi zmanjkalo energije. Pozna se mi izguba teže med svetovnim prvenstvom, zato tudi treningi v vmesnem obdobju niso bili tako intenzivni. Na strelišču sem poskušal reagirati na veter, ki se je zelo spreminjal. Napako sem naredil že leže, ko bi moral še enkrat vdihniti pred začetkom streljanja. Strelsko predstavo bom že izboljšal, bolj me zaenkrat skrbi za tekaški del. S takšnim počutjem je težko suvereno odteči celo tekmo. Imamo dan za odmor, potem pa dve zelo kontaktni tekmi, kjer lahko z drugačno tekaško taktiko tudi še nekaj pridobim. Ostajam tretji v svetovnem pokalu in ne bom kar tako izpustil tega mesta. Že v Oslu bom z optimizacijo drugih dejavnikov poskušal zbrati čim več možnih točk, obenem pa se bo tudi telo še dodatno okrepilo," je dejal Fak.

Smolo na strelišču je imel tudi Klemen Bauer, ki je pustil nepokritih pet tarč (od tega štiri v položaju stoje), zato je osvojil le 47. mesto. "Po pogovoru s strelskim trenerjem Kosom je bil to res nesrečen splet. Prav vsi štirje streli so oplazili tarče, ki pa niso padle. Izvedba streljanja je bila v redu in s tem sem zadovoljen, ne pa z uvrstitvijo, ki je seveda posledica zgrešenih tarč," je komentiral Bauer.

V zasledovalno tekmo se je z 58. mestom uvrstil še Janez Marič, medtem ko je Peter Dokl z 78. mestom in štirimi nepokritimi tarčami to ni uspelo.

"Takšni premori včasih pomagajo do boljših rezultatov, včasih pa tekmovalci tudi nazadujejo. Jakovu v tem trenutku manjka težjih treningov, ki smo se jih izogibali po prvenstvu, ker ga je načenjala bolezen. Iz tekme v tekmo se bomo dvigali, vendar pa bo potreben čas. Imeli smo vsaj dobre smuči, sicer bi bili zaostanki lahko še večji, kar kaže tudi hiter tek Klemna v drugi polovici tekme. V prvi štartni skupini so bili tudi vetrovni pogoji na strelišču težji kot kasneje, zato gre nekaj netočnosti tudi na ta račun. Za deseto mesto, ki ga želimo osvojiti v pokalu narodov, smo vendarle zbrali kar lepo število točk, tudi zaradi prispevka Janeza Mariča. Le Petru Doklu se je nastop podrl že v položaju leže. Sezone še zdaleč ni konec in fantje bodo imeli še nekaj priložnosti," je tekmi ocenil trener Uroš Velepec.

Petkov program pod slovito norveško skakalnico bo pripadel ženskemu sprintu 7,5 km s pričetkom ob 15.30 uri. Slovenske barve bosta zastopali Teja Gregorin (trenutno 15. v skupnem seštevku svetovnega pokala) in Andreja Mali.